Akrapović iskren: "Rekao sam momcima da na grubu igru odgovore grubom igrom"

Trener Željezničara nakon pobjede protiv Vršca

Akrapović iskren: "Rekao sam momcima da na grubu igru odgovore grubom igrom"

E. Oštraković

Fudbaleri Željezničara danas su odigrali prijateljsku utkamicu protiv OFK Vršac. Susret je odigran u Međugorju, a Željezničar je ostvario pobjedu od 2:1.

Gosti su poveli već u prvoj minuti sa bijele tačke, ali je Željezničar do kraja utakmice uspio napraviti preokret i ostvariti pobjedu.

"Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda krenemo da igramo. Imali smo lošu fazu tih prvih desetak minuta i to je unijelo nervozu koju smo kasnije popravili.

Drugo poluvrijeme neke promjene. Rekao sam momcima da na grubu igru moramo odgovoriti grubom igrom. Protiv Klisa će dobiti momci iz drugog plana i ovi povrijeđeni igrači", rekao je Akrapović.

Koliko ste zadovoljni pripremama?

"Htjeli smo da podignemo fizičku spremu i da taktički radimo na nekim stvarim. Moramo da budemo budni od prve minute. Ide sezona, imamo prijateljsku protiv Klisa i generalku. Nemamo mnogo vremena, ali ovo što smo napravili do sada je okej".

Oglasi

Nekoliko igrača je na probi, kako ste zadovoljni sa njihovim radom?

"To su momci koji nisu pitali za novce nego žele iskustvo. Ja im dajem šansu. Do njih je", završio je Akrapović.

Šok na otvaranju utakmice, ali na kraju pobjeda

Cocalić je čini se bio neoprezan na otvaranju utakmice, a Riquelme matira golmana Muftića sa 11 metara.

U 33. minuti penal i za Željezničar, Hiroš uzima loptu, te pogađa za 1:1. Željezničar je tada pritiskao, Vršac igrao na kontre, no ostalo je do kraja prvog dijela 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjednički gol postignut je u 90. minuti. Antonio Pavić je nakon lijepe akcije donio pobjedu Željezničaru.

Željezničar naredni pripremni meč igra protiv FK Klis u srijedu, a zatim i generalku za vikend, ali protivnik još uvijek nije određen.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Filozofija
2 2
Gvardijan
Vrlo pedagoski
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije