Pavić donio pobjedu Željezničaru u završnici meča

Mnogo prekida, dvije povrede kod Željezničara i drugo poluvrijeme za zaborav

Pavić donio pobjedu Željezničaru u završnici meča

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

Novi prijateljski meč odigrali su nogometaši Željezničar danas u Međugorju. Rival je bio OFK Vršac, član Prve lige Srbije koji se nakon 20 kola nalazi na devetom mjestu drugog ranga u toj zemlji.

Na kraju je završilo 2:1 za Plave, a gosti su poveli već u prvoj minuti. Cocalić je čini se bio neoprezan, a Riquelme matira golmana Muftića sa 11 metara.

U sedmoj minuti Čejić izlazi na Muftića, no nije pogodio. Srbijanski tim je dominirao na startu, pa je zaprijetio i Tomić, ali ostalo je 0:1. Nakon toga povreda Sulejmana Krpića i kapiten Željezničara je morao napustiti teren sa povezom oko glave.

Haračić je dobio šansu, a zatim Drljo u jednom duelu udara u zid iza gola, a svi su u sekundi zastali i sa nevjericom ispratili ovu situaciju. Drljo je ipak došao sebe, no brzo je pokazao da mora napustiti teren, te je šansu dobio novajlija Pavić.

U 30. minuti Željezničar prijeti preko Hiroša, ali izblokiran je povratnik na Grbavicu. U 33. minuti penal i za Željezničar, Hiroš uzima loptu, te pogađa za 1:1. Željezničar je tada pritiskao, Vršac igrao na kontre, no ostalo je do kraja prvog dijela 1:1.

Oglasi

Tek što je počeo drugi dio nova povreda. 'Nastradao' je jedan igrač gostiju, te je morao napustiti teren. Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja, jeste mnogo izmjena, te su treneri željeli da svi nogmetaši dobiju šansu.

U 75. minuti rezervista Radovac šutira, ide to malo iznad gola rivala. Drugo poluvrijeme zaista je bilo za zaborav, a pred sami kraj vidjeli smo i žestok start nad Farisom Zubanovićem. Zubanović je dugo ležao, no pridigao se i nastavio meč. U 90. minuti pogodak za Željezničar. Antonio Pavić je nakon lijepe akcije precizno pogodio mrežu protivnika i donio svom timu pobjedu. Pavić se vratio na Grbavicu iz Poljske i svi vjeruju da će biti veliko pojačanje za drugi dio sezone.

Željezničar naredni pripremni meč igra protiv FK Klis u srijedu, a zatim i generalku za vikend, no protivnik još uvijek nije određen.

Nakon toga Plavi sa Grbavice igraju prvenstveni meč sa Zrinjskim, a klub je jučer i zvanično potvrdio satnicu.

Oglasi

"Željezničar naredni dio sezone otvara utakmicom 19. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Susret se igra 17. februara s početkom od 16:00 sati. Prvenstvo kupovine ulaznica imat će aktivni članovi za 2024. godinu", istakli su sa Grbavice.

Prijateljski meč u Međugorju:

FK Željezničar - OFK Vršac 2:1

FK Željezničar: Muftić, Mijić, Radinović, Cocalić, Ovčina, Drljo, Karić, Bakary, Hiroš, Krpić i Charles.

OFK Vršac: Nović, Terić, Diouf, Petrić, Perović, Vujić, Tomić, Čejić, Milojević, Todorov

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Velika pobjeda zelje. Bravo
4 0
Drakula
Vršac iz Lisabona prva portugalska liga
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti