Sporazumni raskidi ugovora

Željezničar potvrdio još dva odlaska s Grbavice · Zvanično

Endin Čaušević

Iako se Premijer liga Bosne i Hercegovine uskoro nastavlja jasno je da u FK Željezničar nisu završili što se tiče sklapanja igračkog kadra, a klub s Gbavice potvrdio je danas još dva odlaska.

Željezničar je u potpunosti razočarao u prvom dijelu sezone Premijer lige i bilo je jasno da će sarajevski klub napraviti dosta promjena u igračkom kadru tokom zimske pauze.

Na Grbavicu je stiglo nekoliko pojačanja pred drugi dio sezone u kojem navijači očekuju znatno bolje rezultate i povratak u gornji dio tabele.

Međutim, pored pojačanja u ekipi Željezničara ove zime bilo je i dosta odlazaka, a Plavi su danas potvrdili da su još dvojica fudbalera napustili Grbavicu.

U pitanju su Nikola Turanjanin i Amar Musić koji su s Željom potpisali sporazumne raskide saradnje.

"FK Željezničar je potpisao sporazumne raskide ugovora sa Nikolom Turanjaninom i Amarom Musićem. Zahvaljujemo se Turanjaninu i Musiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo im sreću u nastavku karijere", saopštio je klub s Grbavice.

Turanjanin je u Željezničar stigao pred početak ove sezone i odigrao je 11 mečeva za sarajevski tim, ali nije opravdao očekivanja.

Što se tiče Musića koji je prošao omladinske selekcije Željezničara ovaj mladi fudbaler nije ulazio u igru ove sezone, te je odlučio sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar prvi meč u nastavku sezone igra 17. februara kada na Grbavicu stiže Zrinjski u derbiju 19. kola Premijer lige naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.