Premijerligaši još uvijek 'trguju': Zrinjski potpisao, pa poslao na posudbu, Široki se pojačava?
Prskalo na produženju ugovora FOTO: HŠK Zrinjski

Za vikend susreti osmine finala Kupa naše zemlje

Premijerligaši još uvijek 'trguju': Zrinjski potpisao, pa poslao na posudbu, Široki se pojačava?

Samir Mlaćo

Bh. premijerligaši još uvijek nisu završili sa igračkom križaljkom.

Pored dovođenja zvučnih imena u HŠK Zrinjski misli i na mlade snage, a istovremeno do mog potpisa bi mogao i NK Široki Brijeg.

Tako je danas iz redova Plemića objavljeno da je Antonio Prskalo produžio ugovor do 2026. godine, a u drugom dijelu sezone će na posudbu.

Upisao je samo tri nastupa u prvom dijelu sezone, pa su iz Zrinjskog odlučili da je bolje da ide u klub u kojem će imati veću minutažu. Tako je dogovore da ide na posudbu u NK Croatia Zmijavci.

Upravo je navedeni klub nedavno bio rival Plemićima u pripremnim utakmicama u Međugorju.

Oglasi

"Antonio Prskalo produžio je ugovor sa Zrinjskim do 2026. godine, a proljetni dio sezone će provesti na posudbi u NK Croatia Zmijavci.

Službeni debi u seniorskom nogometu Prskalo je upisao kao 17-godišnjak u trijumfu protiv FK Borac (4:1), u prošloj sezoni u osvajanju dvostruke krune upisao je osam nastupa, dok je u jesenskom dijelu aktualne sezone minutažu skupljao u tri utakmice uz debitantski pogodak u trijumfu protiv FK Tuzla City (3:1).

Antoniju želimo puno sreće i uspješnih nastupa u dresu Croatije", stoji u objavi Plemića.

Zrinjski u subotu od 13 sati igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva, a zatim drugi dio sezone otvara duelom sa FK Željezničar na Grbavici 17.02.

Široki Brijeg je mnogo mijenjao ovog ljeta, stigao je i novi trener Dino Skender pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se sve završiti za klub sa Pecare.

Oglasi

Radovi na uređenju travnjaka na Pecari još traju i pitanje je kada će se ovaj tim vratiti u svoj grad, a novo ime mogao bi biti 28-godišnjak Hrvat Mateo Muzek.

Muzek je zadnji angažman imao u Alashkertu, a nastupao je i za Qyzljar, AE Larisu, FC Sheriff, St. Miren, Neftchi Baku, Rudar Velenje... Rođeni je Austrijanac, ali ima i hrvatski pasoš.

Bio je omladinski reprezentativac Hrvatske, a ukoliko potpiše biće to kao slobodan nogometaš, odnosno sa 'čistim' papirima.

Široki Brijeg u Kupu naše zemlje u nedjelju gostuje federalnom prvoligašu Olovu iz Stupčanice, dok u prvenstvu u prvom kolu nastavka gostuje FK Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi