Željezničar u potrazi za strateškim partnerom, u radnoj grupi za pregovore i bivši predsjednik?

Očekuje se više informacija

Željezničar u potrazi za strateškim partnerom, u radnoj grupi za pregovore i bivši predsjednik?

Adnan Beganović

Fudbalski klub Željezničar će ponovo krenujti u potragu za strateškim partnerom. Odluka je to Skupštine kluba koja je u toku, a više informacija će se saznati nakon što se okonča sjednica.

Za večeras je zakazana sjednica Skupštine FK Željezničar, na čijem dnevnom redu je između ostalog i raspisivanje javnog poziva za pronalazak strateškog partnera.

Sjednica Skupštine je još uvijek u toku, no informacije koje smo dobili od članova koji se trenutno nalaze na Skupštini, govore da je donesena odluka o upućivanju Javnog poziva za izbor strateškog partnera.

Neslužbene informacije do kojih smo došli govore i da će biti formirana komisija koja će biti zadužena za pregovore sa onima koji iskažu zainteresiranost sa partnerstvo, a jedan od njenih članova bi trebao biti i nekadašnji predsjednik kluba Almir Gredić.

Neće ovo biti prvi put da Željezničar upućuje poziv za partnerstvo, odnosno i 2021. godine su članovi Skupštine donijeli istu odluku, no na kraju se sve izjalovilo.

Najveće nade su se polagale u bh. biznismena sa sjedištem u SAD-u, Eldina Diglišića, ali nakon dugotrajnih pregovora do saradnje nije došlo.

Oglasi

Pokušali su u Željezničaru prije nekoliko mjeseci sa projektom Future Falcons, odnosno saradanjom sa FS Saudijske Arabije, čak je i Saudijac Abdulhakeem Al-Tuwaijri imenovan za novog trenera prvog tima.

Međutim, taj potez je bio sve osim pogodak. Izostala je očekivana podrška, dok je i sportski segment totalno zakazao i Željezničar se doveo u situaciju da se na proljeće bori za opstanak u Premijer ligi.

Iza Željezničara užasna polusezona

I dok čelni ljudi kluba traže strateškog partera, situacija u sportskom segmentu nije dobra. Željezničar iza sebe užasnu polusezonu.

Plavi s Grbavice su u 18 odigranih utakmica osvojili mizernih 19 bodova koliko imaju i Tuzla City i Igman, dok je samo Zvijezda 09 bila lošija, odnosno osvojila je 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, pored toga Željezničar je ispao i iz Kupa Bosne i Hercegovine, tako da ga u drugom dijelu sezone očekuje mnogo neizvjesnosti, a od najavljivane borbe za Evropu, došlo se do borbe za goli premijerligaški život.

Na otvaranju drugog dijela sezone Željezničar će na Grbavici dočekati Zrinjski, potom ide u goste Širokom Brijegu, a onda ga na domaćem terenu očekuje derbi protiv Sarajeva. U 22. kolu će gostovati kod Zvijezde 09.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Merhamet?
2 0
iznogood
Znaci nikome te nedamo Vol2
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi