Cocalić slavi pogodak na današnjem meču

Plavi se lako obračunali sa Veležom iz Nevesinja

FK Željezničar u generalci nadoknadio sve propuštene šanse u dosadašnjim pripremama

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

FK Željezničar je jedini premijerligaš koji neće igrati u osmini finala Kupa naše zemlje, pa su Plavi odlučili da odmjere u generalci snage sa FK Velež Nevesinje.

Duel sa niželigašem došao je kao generalka Plavima i odradili su je najbolji način. Željezničar je na kraju slavio nevjerovatnih 8:2.

Željezničar je golijadu najavio već u devetoj minuti kada je Drljo ubacio, a Cocalić neometan glavom pogodio mrežu Veleža. Željezničar je nastavio sa napadima, a u 25. minuti problem za Brunu Akrapovića.

Bismark Charles je ove zime stigao na posudbu, a povrijedio se pa je na teren ušao Dženan Haračić koji se pokazao u veoma dobrom izdanju. U 32. minuti Amoah pogađa za 2:0, a prethodno je Haračić 'ukrao' jednu loptu, da bi Amoah iz drugog pokušaja pogodio. U 38. minuti Krpić za Hiroša, a ovaj sigurno pogađa za 3:0.

Par minuta kasnije bilo je 4:0. Raspoloženi Amoah je pogodio i jasno je bilo da će premijerligaš slaviti sigurnu pobjedu. Uzvratio je Velež, te pred sami kraj prvog dijela Drašković pogađa za 4:1.

Željezničar je ofanzivno nastavio i u drugom dijelu. Drljo je bio strijelac, Velež se potpuno 'raspao', a u 64. minuti Krpić pogađa za 6:1.

Na teren je tada ušao Aleksandar Boljević koji je imao problema sa povredama i na pripremama, no samo što je ušao pogodio je za 7:1. Ušetao se u gol Boljević i sigurno svojim povratkom obradovao navijače Željezničara.

Nakon toga tempo je pao, problem je bila i jaka kiša, pa su i igrači prije svega gledali da ne dođe do neke teže povrede. u 82. minuti lijepa akcija Veleža, te smanjuju crveni preko Draškovića na 7:2. Muftić je istrčao sa svog gola, Drašković ga je zaobišao i pogodio praznu mrežu.

Par minuta kasnije 8:2. Velika gužva pred golom Veleža, povratnik Antonio Pavić se dobro snalazi i sigurno pogađa za 8:2.

Do kraja je ostalo 8:2, a glavni sudija je nešto ranije svirao kraj.

Željezničar se sada vraća kući i Plavi počinju pripreme za nastavak sezone. Rival je već naredne subote od 16 sati HŠK Zrinjski, aktuelni prvak naše zemlje.

Željezničar je mnogo mijenjao ove zime, došao je i novi šef struke, pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju pokazati Plavi pred svojim navijačima koji su razočarani nakon prvog dijela sezona.

Treba dodati da će se u ponedjeljak Željezničaru priključiti i Azur Mahmić koji je dogovorio posudbu iz FK Velež. Mahmić nastupa u zadnjoj liniji, te ima 20 godina.

Prijateljski meč:

FK Željezničar - FK Velež Nevesinje 8:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cavnić, Radinović, Coacalić, Ovčina, Drljo, Hiroš, MIjić, Krpić, Haračić i Bismark.

FK Velež Nevesinje: Zurovac, Petković, Gutić, Repović, Abaza, Sekulović, G. Prodanović, S. Prodanović, Anđelović, Drašković i Mikuljić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.