Gasal napustio Grbavicu i sve iznenadio odabirom novog kluba
Gasal u duelu prvog kola protiv FK Borac na Grbavici

Očekuje ga borba za opstanak

Gasal napustio Grbavicu i sve iznenadio odabirom novog kluba · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Veliki broj nogometaša napustio je FK Željezničar ove zime, a među njima je i Hamza Gasal. U samoj završnici priprema Gasalu je saopšteno da više nije u planovima stručnog štaba, pa je morao brzo donijeti odluku o novom klubu.

Povezivao se Gasal sa pojedinim premijerligašima, no na kraju je odlučeno da potpiše za NK TOŠK Tešanj, člana Prve lige FBiH.

Gasal se sve dogovorio, što je i potvrđeno za SportSport.ba, te će uskoro uzeti papire i kao slobodan nogometaš potpisati za klub iz Tešnja.

TOŠK vodi bitku za opstanak, ima tek 11 bodova kao FK Mladost i FK Rudar Kakanj, te će biti veoma zanimljivo u drugom dijelu sezone u bh. 'cvajti'.

Novi šef struke TOŠK-a je od ove zime Dženan Hošić, nekadašnji nogometaš FK Sarajevo, a nema sumnje da će Gasal biti veliko pojačanje. Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja za mjesec dana pa će i Gasal imati dovoljno vremena da se uklopi u novu sredinu.

Oglasi

Gasal je u prvom dijelu sezone za Željezničar upisao 12 nastupa u prvenstvu, ali većinom je šansu dobijao sa klupe. Tek na tri meča bio je starter, a nije se upisivao u listu strijelaca.

Zanimljivo da je Gasal na Grbavicu stigao iz Akademije FK Sarajevo, a nastupao je i za kadete te juniore kluba sa Grbavice. Oov će mu biti prvi angažman u Prvoj ligi FBiH.

Gasal je prošao i sve omladinske selekcije naše reprezentacije, no vjerovatno ni sam nije očekivao da će vrlo rano igrati u drugom rangu bh. nogometa.

Podsjetimo, FK Željezničar je jučer potvrdio i odlaske Nikole Turanjanina te Amara Musića. Uskoro će to Plavi učiniti i za Gasala.

Hamza Gasal
Hamza Gasal FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

"FK Željezničar je potpisao sporazumne raskide ugovora sa Nikolom Turanjaninom i Amarom Musićem. Zahvaljujemo se Turanjaninu i Musiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo im sreću u nastavku karijere", saopštio je klub s Grbavice.

Musić će prema svemu sudeći u FK Radnik Hadžići, dok nije poznato koji klub će nova sredina Turanjanina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Grbavicu su napustili i Aleksandar Kosorić, Alyson, Benjamin Šehić, Irfan Jašarević, Ajdin Mulalić, Edin Biber...

Željezničar upravo igra generalku protiv Veleža iz Nevesinja i trenutno vodi 7:2. Plavi drugi dio sezone otvaraju duelom sa HŠK Zrinjski na Grbavici naredne subote od 16 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
HAHAHAHAHAHA ZELJO PRAVI VELIKE TRANSFERE
0 2
Otišao tamo gdje će imati platu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi