Vole što im ne ide

Navijači Real Madrida ismijavaju najvećeg rivala: Skandiranje s Bernabeua to jasno pokazuje

Midhat Šljivak

Navijači Real Madrida prezadovoljni su sezonom svog tima, ali još više uživaju u neuspjehu najvećeg rivala Barcelone koji je na tabeli daleko iza njih. Sjetili su ih se i na meču s Gironom i imali su poruku s tribina za katalonskog giganta.

Rivalstvo Real Madrida i Barcelone je među najvećim u svijetu fudbala. Dosta toga se između ovih klubova dešavalo u prošlosti u slobodno se može reći da se navijači ovih timova nimalo ne vole.

Neuspjeh najvećeg rivala se slavi na obje strane. Trenutno je Real taj koji dominira, a Barca je u popriličnoj krizi zbog koje je Xavi Hernandez odlučio otići s klupe na kraju sezone.

Navijačima kraljevskog kluba ne bi smetalo da ovaj stručnjak ostane na klupi katalonskog velikana. To su poručili na meču protiv Girone.

U jednom trenutku navijači Reala, oni najvatreniji, krenuli pjevati u jedan glas: "Xavi ostani, Xavi ostani"...

Jasan je to znak da njima odgovara sadašnja situacija u velikom rivalu. Barca je u rezultatskoj krizi, ne blista na terenu, ali sezona je duga i svašta se još može desiti do kraja sezone.

Međutim, tim Carla Ancelottija će teško biti zaustavljen na putu do titule. Izgledaju Kraljevi mnogo bolje od ostalih klubova, pa i od najvećeg rivala.

Tabela La Lige pokazuje popriličnu dominaciju tima sa Santiago Bernabeu stadiona. Prvi su sa 61 bodom, Girona ima 56, a Barcelona je na minus 11.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni međusobni duel, odnosno čuveni El Clasico, igra se 21. aprila u Madridu, a u prvom je Real slavio preokretom rezultatom 2:1.

Barcelona nema previše šanse u borbi za titulu. Izvjesno je da će je izgubiti od najvećeg rivala, ali pobjeda usred Madrida bi im koliko-toliko vratila samopouzdanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.