On je večeras imao 'audiciju' za transfer u Real Madrid: Završio je u suzama, ponižen kao nikad
Mladi brazilski fudbaler povezuje se s Real Madridom, ali večeras je nestao s terena (Foto: Screenshot)

Couto uplakan završio meč

On je večeras imao 'audiciju' za transfer u Real Madrid: Završio je u suzama, ponižen kao nikad

Midhat Šljivak

Girona je večeras ponižena na Santiago Bernabeu od Real Madrida. Bilo je 4:0, a ovaj poraz teško je pao mladom defanzivcu gostiju Yanu Coutu koji je nakon utakmice zaplakao.

Real Madrid je deklasirao glavnog rivala za titulu prvaka. Nesretna Girona nije imala šanse na Bernabeu i kući u Kataloniju je otišla s četiri pogotka u mreži.

Ova katastrofa posebno je teško pala mladom desnom beku Yanu Coutu. Talentovanom Brazilcu je ovo doslovno bila audicija za eventualni potpis za Real Madrid, no on je kao i ostatak ekipe potpuno nestao.

Vinicius Junior ga je uništio u ovom meču. Prolazio je pokraj njega kao da ga nema i 21-godišnjak je odigrao jednu od najlošijih predstava ove sezone.

Oglasi

Nakon meča je zaplakao. Svjestan je da je imao šansu da pokaže pred prepunim Bernabeuom i da to nije uspio. Igrači Reala su ga došli utješiti. Prvi je tu bio upravo Vinicius, svjestan da ovom momku sada treba najviše podrške.

Yan Couto se u posljednje vrijeme povezuje s prelaskom u Real Madrid. On je trenutno na posudbi u Gironi iz Manchester Cityja čiji je član postao 2020. godine nakon što su ga otkupili od brazilske Coritibe.

Za Građane nikad nije odigrao službeni meč. Pored Girone bio je na posudbi i u portugalskoj Bragi, te je igrao izuzetno dobro i privukao je ogromnu pažnju na sebe, baš kao i ove sezone u La Ligi.

Ugovor s Manchester Cityjem Couta veže do ljeta 2025. godine. Ipak, velika je mogućnost da on bude prodat već u narednom prelaznom roku i vidjet ćemo hoće li ga Real ipak uzeti u svoje redove i pored večerašnje katastrofe.

Oglasi

On je ove sezone u dresu Girone zaista fenomenalan. Odigrao je 23 utakmice u prvenstvu Španije i ima učinak od jednog gola i sedam asistencija.

Nekada je Couto bio među 60 najtalentovanijih mladih fudbalera svijeta. Tek mu je 21 godina i sigurno da će kad-tad pokazati kvalitet koji posjeduje jer svakom se desi jedna loša noć.

Nakon večerašnje utakmice Kraljevi su uvjerljivi na vrhu tabele španske La Lige. Tim Carla Ancelottija ima osvojen 51 bod, a Girona je ostala na 46.

Teško je vjerovati da do kraja sezone iko može ugroziti tim iz Madrida. Bez obzira na sve probleme s povredama oni igraju čudesan fudbal i zasluženo su na vrhu tabele.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Čudi me da se ****o klicko nije vec javilo, sigurno sasne mater
2 1
bk123
Nek je on stigo kosu ofafbat...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi