FOTO: EPA

Copenhagen pružio dobru partiju

Hrabri Danci nisu izdržali: Manchester City na Etihad nosi ozbiljnu prednost

Haris Zilić

Manchester City je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ostvario ozbiljnu prednost u Danskoj. Građani su sa 3:1 savladali prvaka Danske ekipu Copenhagena.

Počela je utakmica ofazivno s obje strane, igralo se agresivno, bilo je prilika na samom startu, a prvi gol već u uvodnim minutama.

Poveo je City 1:0 u desetoj minuti, Foden je asistirao, De Bryune pogodio za 1:0. Foden je tako pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Taj gol nije zbunio domaćine koji su krenuli po izjednačenje. Napadao je danski prvak, igrao otvoreno bez pardona prema protivnicima, a nagrada je i stigla.

U 34. minuti Mattsson nakon jedne akcije pogađa za 1:1 i delirijum na legendarnom Parkenu, sve je eskplodiralo među navijačima Copenhagena.

Ipak u finišu prvog poluvremena u prvoj minuti sudijske nadoknade razočarenje za domaće navijače. De Bryune je nakon gola upisao asistenciju, a Silva pogađa za 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča, City je izgledao bolje, posebno u fazi napada, ali domaćini su odlično igrali u defanzivi.

Imao je Copenhagen nekoliko polupriika, ali ipak najbolje šanse u nastavku otišle su na stranu Manchester Citya.

Dvije dobre prilike propustio je Haaland, psoebno se izdvaja pokušpaj iz 63. minute, a Foden je u 78. minuti lijepo pokušao ostalo je 1:2.

Ipak, najbolju priliku u drugom poluvremenu za goste propušta Doku u 69. minuti, bila je to sjajna pozicija, ali lopta nije završila u golu Copenhagena.

U finišu u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 1:3 pogađa Foden i City tako na Etihad nosi ozbiljnu prednost, s tim da je Copenhagen pokazao zube večeras i odigrao hrabro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Copenhagen - Manchester City 1:3 (Mattsson 34'/De Bruyne 10', Silva 45+1', Foden 90+2')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.