FOTO: T. Hebib

Program počinje u petak

Potvrđeni termini utakmica 19. kola WWIN lige: Tri utakmice pod reflektorima

Haris Zilić

Završena je zimska pauza i od narednog vikenda kreće proljetni dio prvenstva, a od ove polusezone liga nosi naziv WWIN liga po novom generalnom sponzoru.

Potvrđeni su termini 19. kola WWIN lige, a igrat će se u tri dana, ima utakmica i u dnevnom, ali i večernjem terminu. Pod reflektorima su tri susreta.

Kolo u petak 16. februara otvaraju Sloga Meridian Doboj i Velež, a taj meč se igra u Modriči s početkom u 18 sati.

Subota 17. februar nam donosi tri susreta, tako da će biti pravi fudbalski dan u našoj zemlji. Subotnji program se otvara sa dva duela koja počinju u 13 sati, Igman će u Konjicu dočekati GOŠK, dok će u istom terminu Posušje dočekati Zvijezdu 09 i to će biti dva vrlo bitna susreta u borbi za opstanak.

Program u subotu zatvaraju derbi duelom na Grbavici Željezničar i Zrinjski, a pomenuta utakmica počinje u 16 sati.

Prvo proljetno kolo WWIN lige u nedjelju (18. februara) nudi dvije utakmice u dva različita termina. Od 13 sati svoj duel na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igraju Sarajevo i Široki Brijeg, a kolo u nedjelju zatvaraju Borac i Tuzla City, njihov susret počinje u 17:30.

Podsjetimo, nakon jesenjeg dijela prvenstva lider Premijer lige Bosne i Hercegovine je Borac sa 45 bodova, sedam više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Na začelju tabele je totalna ludnica. Široki Brijeg ima 22 boda, Posušje i GOŠK su skupili 20, Tuzla City je na 19, kao Željezničar i Igman, dok je fenjeraš Zvijezda 09 sa 11 osvojenih bodova.

Raspored i satnica utakmica 19. kola WWin lige:

Petak (16. februar) - 18 sati: Sloga Merididan - Velež

Subota (17. februar) - 13 sati: Igman Konjic - GOŠK Gabela

Subota (17. februar) - 13 sati: Posušje - Zvijezda 09

Subota (17. februar) - 16 sati: Željezničar - Zrinjski

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja (18. februar) - 13 sati: Sarajevo - Široki Brijeg

Nedjelja (18. februar) - 17:30: Borac - Tuzla City

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.