Adžem se oprostio od Goražda, sutra je na treningu premijerligaša, za vikend mu je rival Mulalić
Adžem je sutra na treningu premijerligaša iz Gabele

Očekuje ga zaista veliki izazov

Adžem se oprostio od Goražda, sutra je na treningu premijerligaša, za vikend mu je rival Mulalić

Samir Mlaćo

Admir Adžem od danas više nije šef struke FK Goražde.

Naime, Adžem se jutros oprostio od Romantičara sa Drine, što je i potvrđeno za SportSport.

Iako je imao ugovor do kraja sezone, čelnici Goražda izašli su u susret Adžemu svjesni da je Premijer liga veliki izazov za svakog trenera.

Adžem će već sutra biti na treningu GOŠK-a, a derbi ga očekuje u Konjicu u subotu protiv još jednog bivšeg trenera Željezničara Edisa Mulalića.

Adžem ostavlja Goražde na četvrtoj poziciji i u veoma dobroj situaciji, te svi vjeruju da će Goražde završiti u gornjem dijelu tabele.

Oglasi

Bivši bh. reprezentativac je kao trener radio u FK Željezničar, omladinskom pogonu te prvom timu, a Plavima je donio i trofej Kupa, te je promovisao brojne mlade igrače.

U Gabeli baš i neće imati prostora za to, jer će u prvom planu biti rezultat, odnosno borba za opstanak, no čelnici GOŠK-a vjeruju da će na kraju klub i ostvariti cilj. Jučer se GOŠK rastao sa Tonijem Karačićem, a Karačiću je presudio poraz u Kupu BiH od NK Jedinstvo.

"Bilo mi je iznimno zadovoljstvo i čast raditi u Nogometnom klubu GOŠK. U razgovoru s Upravom kluba zaključili smo da je najbolji potez sporazumni raskid ugovora kako bi ekipa u budućnosti ostvarila željeni rezultat," izjavio je jučer Karačić.

Karačić je već radio u našoj zemlji, a bio je i selektor juniorske reprezentacije BiH. U Gabeli je naslijedio Denisa Ćorića, koji je trenutno šef struke HŠK Posušje.

Goražde u problemu

Odlazak Adžema donio je i problem za Goražde. Naime, ovaj klub je sada ostao bez trenera, te će čelnici kluba uskoro donijeti odluku o novom šefu struke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U igri je kako saznajemo nekoliko imena, te će uskoro biti donesena odluka. U Goraždu žele ambicioznog trenera koji će nastaviti Adžemov put i ostaviti ekipu u gornjem dijelu tabele, ali i pružiti što veću priliku mladim igračima.

Odluka će biti donesena u narednim danima, a Goražde prvenstvo nastavlja domaćim susretom sa FK Mladost Doboj Kakanj. Dobojlije vode bitku za opstanak te će sigurno biti veoma zanimljivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi