Prijetio smrću legendarnom Baki Sliškoviću, pa završio u zatvoru

Ružne scene u Mostaru

Prijetio smrću legendarnom Baki Sliškoviću, pa završio u zatvoru

Edmir Škorić

Sinoć je u Mostaru od strane policije privedena jedna osoba zbog prijetnji smrću koje je uputila fudbalskoj legendi Blažu Sliškoviću.

Kako je objavio Hercegovina.info portal, B.G. iz Mostara je uhapšen jer je Baki prijetio smrću, iako se policija o ovom slučaju još nije službeno oglasila.

Nije poznato ni zbog čega je spomenuta osoba inicijala B.G. prijetila legendarnom fudbaleru, ali čini se da će ga sve to skupo koštati.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine doživio je veliku neprijatnost u svom Mostaru, u kojem je kao trener godinama vodio Zrinjski sa kojim je bio i prvak BiH, dok je u igračkim danima karijeru počeo u gradskom rivalu Veležu.

Ostat će upamćen po bravurama u dresu Hajduka, a igrao je još u Marseilleu, Pescari, Lensu, Rennaisu, da bi se po povratku u BiH odlučio na dres Zrinjskog u kojem je 1999. okončao karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tri godine kasnije imenovan je za selektora BiH i naš nacionalni tim je vodio na 36 utakmica. Trenirao je potom Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Albu Luliju, Široki Brijeg, Al-Ansar, QD Jonoon, Kitchee, da bi posljednji angažman imao u Željezničaru, no samo četiri meča je sjedo na klupi Plavih i to u u sezoni 2020/21.

Najveći uspjesi su mu osvojene titule na klupi Zrinjskog u sezonama 2017/18, te 2016/17,

Top Komentari

rodjak
treba Okica zvati da ga namlati
2 1
iznogood
Pravi Baka prase
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi