Musa predvodi naš tim

Bećiragić skratio spisak, nema nekoliko standardnih košarkaša

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem februara počinje novi ciklus kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a naši momci će se okupiti u Tuzli.

Selektor Adis Bećiragić je danas i skratio zvaničan spisak košarkaša na koje rčauna za prve utakmice protiv Kipra i Francuske.

Na spisku nema nekoliko standardnih imena, a većinom su spisak krojile povrede.

Neki od košarkaša su pvorijeđeni, dok su neki u procesu oporavka, tako da je selektor morao miksati pred ovo okupljanje.

Ono što je sigurno, našu reprezentaciju će predvoditi zvijezda Real Madrida, Džanan Musa.

Bećiragić je uputio pozive sljedećim igračima: Džanan Musa, Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Na spisku nema iskusnog MIralema Halilovića, kao ni Johna Robersona koji su imali problema sa povredama, a na spisku ponvo nema Emira Sulejmanovića koji igra odlično u španskoj ACB ligi.

Zmajevi se okupljaju 19. februara u Tuzli.

Kvalifikacije otvaraju susretom u Nikoziji proitiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.