Budućnost uraganskom završnicom slavila na Gripama, Kamenjaš odigrao još jednu odličnu partiju
FOTO: ABA liga

ABA liga

Budućnost uraganskom završnicom slavila na Gripama, Kamenjaš odigrao još jednu odličnu partiju

H. Zilić

Odličan meč u 20. kolu regionalne ABA lige na splitskim Gripama odigrali su domaći KK Split i KK Budućnost Podgorica, a na kraju su gosti slavili rezultatom 81:75.

Splićani su igrali hrabro i odlično i prvi period su dobili 19:17 i pokazali gostima da su ove sezone s razlogom opasan pencilin za favorite.

Na poluvremenu Split je vodio rezultatom 39:38 i bilo je jasno da nas u nastavku čeka dosta uzbuđenja.

U trećem periodu puno bolja igra domaćina, dobili su četvrtinu sa 24:19 i u posljednji period ušli sa +6 na svom kontu.

Ipak, posljednja četvrtina donosi uragansku igru Podgoričana i pad Splićana, koji nisu uspjeli da izdrže protiv još jednog favorita nakon što su skinuli skalp Partizanu.

Četvrtu četvrtinu Budućnost je dobila sa 24:21 za konačnih 81:75.

Oglasi

Tim iz Podgorice predvodio je Wright sa 19 poena i šest asistencija, a naš Kenan Kamenjaš odigrao je još jednu odličnu partiju u dresu Budućnosti i susret završio sa 13 poena i četiri skoka.

Kod Splita Sullivan je ubacio 17 poena uz pet skokova, dok je Pereković susret završio sa 13 ubačenih poena.

Budućnost je drugoplasirana s omjerom 15-5, dok je Split na sedmoj pozicviji s omjerom 9-11 i u dobroj su situaciji da zaigraju u play-off po završetku regularnog dijela sezone, a do kraja je ostalo još šest kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 20. kolo:

KK Split - KK Budućnost 75:81 (19:17, 20:21, 24:19, 12:24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi