Francuz takve poklone ne propušta

Kubo napravio "smrtni grijeh" dok je čuvao Mbappea, kazna je bila najgora moguća!

Endin Čaušević

PSG i Real Sociedad igraju utakmicu osmine finala Lige prvaka, a Parižani su početkom drugog poluvremena uspjeli da dođu do prednosti.

Mnogi su očekivali da će se PSG lako obračunati s Sociedadom, ali ekipa španskog kluba u prvom dijelu pokazala je da nisu slučajno u nokaut fazi Lige prvaka.

Sociedad je imao nekoliko velikih prilika u prvom poluvremenu da dođe do prednosti na Parku prinčeva, te su pokazali da u Pariz nisu stigli s bijelom zastavom.

Međutim, početkom drugog poluvremena PSG je žestoko kaznio goste za promašaje i došao do prednosti.

Igrala se 58. minuta kada je PSG izborio korner kojeg je s desne strane izveo Ousmane Dembele, a u petercu lopta dolazi do Kyliana Mbappea koji ju je zakucao u gol Sociedada za 1:0.

Međutim, ono što su svi vidjeli jeste amaterska greška koju je napravio Takefusa Kubo u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Japanac je bio zadužen da čuva Mbappea kod kornera i na trenutak je okrenuo glavu što je bilo presudno, te kada je pogledao ponovo ka Francuzu lopta je već bila u mreži njegove ekipe.

Šta se dešavalo kod gola PSG-a možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.