Kup Španije

Real pregazio Valenciju za novo finale, Džanan Musa prvo ime utakmice

Edmir Škorić

Predvođen bh. košarkašem Džananom Musom, Real Madrid je večeras deklasirao Valenciju u utakmici polufinala španskog Kupa (95:76).

Real ove sezone želi da osvoji sve moguće trofeje, uključujući i nacionalni Kup. Kraljevi su na korak od toga, jer su se plasirali u finale, a tamo će ih dočekati pobjednik duela Barcelona - Tenerife (večeras od 21h).

Od početka su Madriđani uspostavili dominaciju, brzo su došli do dvocifrene prednosti (17:6), bilo je i +13 u dva navrata u prvoj dionici, ali je Valencia uspjela da se vrati i da smanji taj zaostatak na šest poena (23:17).

U drugoj četvrtini Valencia je uspjela doći na samo tri poena zaostatka, a na poluvremenu je bilo 48:39 u korist madridske ekipe.

Sve je riješeno u trećoj četvrtini, u kojoj je Real bio bolji sa 32:16, pa je u zadnjih 10 minuta ušao rasterećeno i sa +25. Taman je to bila prilika da se pojedini bitni igrači odmore za naredne susrete, a da rezervisti pokažu koliko vrijede.

U tom peridou je Valencia bila nešto bolja, ali svejedno je na kraju Real slavio visoku pobjedu i sada se sprema za finale, samo još da sazna rivala, a to će biti ili Barcelona ili Tenerife.

Musa je na terenu proveo nepune 24 minute i ubacio je 18 poena uz pet skokova i jednu asistenciju. Dvocifreni kod Reala osim bh. košarkaša bili su i Yabusele (13), Lllull (11) Campazzo i Poirier po 10 poena. U poraženom timu Valencije Brandon Davies je ubacio 18, a Lopez-Arostegui i Anderson po12 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.