Džanan Musa je dobio najveće priznanje za nevjerovatni januar

Sjajne partije je pružao i nagrada je stigla očekivano

Džanan Musa je dobio najveće priznanje za nevjerovatni januar

Samir Mlaćo

Bh. košarkaš Džanan Musa dobio je veliko priznanje.

Naime, Musa je proglašen za najkorisnijeg igrača Eurolige u prvom mjesecu 2024. godine.

To je i sasvim očekivano jer je Musa briljirao u dresu Real Madrida, bilježio nevjerovatne partije i u više navrata bio junak svog tima. Sa 24 godine, osam mjeseci i 29 dana drugi je najmlađi koji je ponio priznanje iza neprikosnovenog Luke Dončića.

Musa je treći košarkaš Reala koji je proglašen za MVP-ja poslje Campazza i Hezonje. Facundo Campazzo je to priznanje dobio u novembru, a Marijo Hezonja u decembru.

Oni su tako tako postali prvi trio košarkaša iste ekipe koji su uzastopno proglašeni za najbolje.

Musa je u januaru bio najbolji drugi strijelac sa 19,9 poena, a prosječni index bio je 22,1. U svakoj od sedmica utakmica u januaru je bilježio dvocifrene brojeve, a naročito se istaako na startu mjeseca kada je turskom Efesu ubacio nevjerovatnih 40 poena po utakmici.

Oglasi

Taj meč je odigran sa četiri produžetka, a Musa je bio nezaustavljiv.

Musi je ovo druga sezona u Realu, a u prosjeku bilježi 13,6 poena, 2,6 skokova, te 2,5 asistencija.

Neće u KK Partizan

Prije par dana pojavile su se informacije da je Musa na meti Partizana i da se sprema rekordna odšteta. To je zaista bilo pomalo i nerealno, što se ubrzo i potvrdilo.

KK Partizan je sve demantovao.

Oglasi

"Svjedoci smo da se u jeku prekretnice sezone u javnosti pojavljuje vijest da jedan od najboljih igrača Real Madrida Džanan Musa ima ponudu KK Partizan Mozzart Bet. Uz veliko poštovanje prema Musi i njegovoj neupitnoj igračkoj kvaliteti, ova vijest nije istinita jer niko iz kluba nije kontaktirao ni njega ni njegovog agenta, a kamoli dao bilo kakvu ponudu.

Ova vijest sama po sebi ne bi bila vrijedna tolike pažnje da se ne radi o više desetinama puta ponovljenom slučaju u kojem javnost daje basnoslovne ponude Partizanu za pojedine igrače, uglavnom tokom takmičarske godine. Klub ovim putem izražava sumnju da se ovakve stvari ne događaju slučajno i apelira na medije da ovu bombastičnu vijest prije objave slobodno provjere kod čelnika crno-bijelih.

Također, KK Partizan Mozzart Bet podsjeća da se službeni stavovi kluba kada je u pitanju financijsko i opće poslovanje komuniciraju putem službene stranice KK Partizan ili javnim istupima predsjednika Ostoje Mijailovića ili direktora Duleta Karavesovića. Sve ostale komentare treba promatrati i tretirati kao osobne dojmove ili stavove.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na kraju ili na početku KK Partizan Mozzart Bet brani svoje igrače i trenere koji su u posljednje vrijeme predmet tendencioznih komentara, naslova i tekstova, ali i napada putem društvenih mreža", naveli su tada iz beogradskog kluba.

Musa ugovor ima do kraja sezone 2024/25.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi