FOTO: Antonio Slišković

Gosti sa osmijehom idu kući iz glavnog bh. grada

Pobjednička fotografija iz svlačionice gostiju na Koševu: "A mi smo im dali tricu..."

Samir Mlaćo

Široki Brijeg nosi tri boda sa Koševa. Širokobriježani su potpuno 'razbili' Sarajevo i slave tri velika boda, koja će im sigurno mnogo značiti u nastavku sezone.

Dino Skender je tako u dva meča upisao dvije pobjede, a nakon meča vidjeli smo i neželjene scene.

Navijači Sarajeva sa istočne tribine gađali su igrače i trenere gostiju, a oni su jedva uspjeli utrčati u tunel.

Mnogi su i odustali te na terenu čekali da se situacija smiri, a sve je bilo ispraćeno uz žestoke psovke i uvrede navijača bordo tima.

U svlačionici Širokog Brijega pjesma nakon što se sve smirilo, a odmah i dvije objave na facebook stranici. Uz izvještaj gosti su stavili zanimljiv opis.

"Trica na Koševu! Slatko, slađe, najslađe! Volim te, grade moj!, stoji u objavi klupa sa Pecare.

Nedugo zatim stigla je i nova objava. Uz pobjedničku fotografiju iz svlačionice tu je bio i opis.

"A mi smo im dali tricu...".

Osmijeh igrača, trenera te ostalih članova kluba rekao je koliko je gostima značila pobjeda na Koševu, a u narednom kolu dočekuje FK Željezničar.

Susret će biti odigran u Posušju ili Čitluku.

Treneri dali svoje viđenje nakon meča

Prvi je riječ imao trener gostiju, Dino Skender.

"Čestitam igračima na odličnoj utakmici i na vjerovanju da možemo ovdje pobijediti. Znamo da smo imali dug niz bez pobjede, zato je bilo bitno vjerovati. Čestitam, stvarno su svi dali doprinos, mogu biti sretan", rekao je Skender i dodao:

"Ja vjerujem od prvog dana u ovu ekipu. Komunicirao sam sa ljudima u klubu, vjerujem da možemo i više od ovog, idemo kolo po kolo. Nećemo padati u euforiju, ostat ćemo na zemlji. Držali smo se plana vrhunski i momci su odradili lavovski posao."

Znali smo da Sarajevo ima vrhunske ofanzivce, znali smo šta treba raditi kad imamo loptu. Bilo je bitno da se prepadnemo situacija i opet kažem sve je odrađeno na vrhunskom nivou. Najbitnije je da budemo mentalno jaki, nećemo još igrati na domaćem terneu, uhvatit ćemo svaki naredni izazov, tako i meč protiv Željezničara. Idemo dan po dan."

Nakon toga medijima se obratio trener FK Sarajevo, Simon Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitke Širokom na pobjedi. Imali smo solidno prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo loše otvorili, eurogol nam je odsjekao noge. Moramo bolje", rekao je Rožman i nastavio:

"Ja uvijek imam pravo da kažem što vidim. Nijedna utakmica nije bila spektakularna. Ko ima veći posjed, ima i veću šansu da griješi. Imali smo usporen protok lopte. Kad su nam zabili gol sve je krenulo u drugom smjeru."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti