Karić se pokazao u sjajnom izdanju protiv Zrinjskog

Rival je federalni prvoligaš

FK Željezničar već u srijedu igra prijateljski meč

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je drugi dio sezone u prvenstvu otvorio remijem protiv HŠK Zrinjski.

Bilo je 0:0, a Plavi su pružili kvalitetnu partiju i bili bliže pobjedi. Sada se već okreču narednom duelu, a rival je Široki Brijeg. Zbog radova na Pecari, susret će biti odigran u Čitluku ili Posušju.

Do tada Željezničar će odigrati i jedan prijateljski meč. Rival će biti kakanjski Rudar, član Prve lige FBiH.

Kakanjci su razočarali u prvom dijelu sezone, no sada žele da proljeće bude u puno boljem izdanju kada su njihove igre u pitanju. Na mjesto trenera je imenovan iskusni Nijaz Kapo, koji će predvoditi ekipu u drugom dijelu sezone.

Iz Rudara su potvrdili da se meč igra u srijedu od 14 sati na pomoćnom terenu Grbavice.

Rudar je prije par dana izgubio od Bratstva u prijateljskom meču 2:0, a remizirao je sa NK Stupčanica Olovo (0:0).

Kada je Željezničar u pitanju, Bruno Akrapović će vjerovatno šansu dati igračima sa manjom minutažom protiv Zrinjskog, te svima ostalima koji konkurišu za prvi tim. Nekoliko ih se priključilo ekipi u završnici priprema pa će im ovakve utakmice dobro doći.

Željezničar u nedjelju gostuje Širokom Brijegu, a susret će biti odigran u Čitluku.

Široki Brijeg je zbog radova na travnjaku Pecare domaćin na Barama, a biće zanimljivo vidjet kakav će teren dočekati nogometaše dva tima.

Rudar i poslije prijateljskog meča na Grbavici nastavlja sa pripremama za drugi dio sezone. Nastavak je planiran za 09.03., a Kakanjci odmah imaju težak ispit. Zove se jesenji prvak FK Sloboda Tuzla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.