Šta donosi 20. kolo Wwin lige: Derbi u Mostaru, Željo na neutralnom terenu, Sarajevo se mora 'vaditi
Sa utakmice Željezničar - Zrinjski

Nova uzbuđenja već narednog vikenda

Šta donosi 20. kolo Wwin lige: Derbi u Mostaru, Željo na neutralnom terenu, Sarajevo se mora 'vaditi

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Počeo je drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje, a raspored će biti sada paklen, jer se igraju i dvije utakmice četvrtine finala Kupa naše zemlje.

Bilo je veoma uzbudljivo u petak, subotu i danas, sa dosta pogodaka i uzbuđenja, a takvo nešto smo i očekivali.

Već idućeg vikenda očekuju nas nova uzbuđenja, a derbi definitivno igraju FK  Velež i FK Borac. Rođeni su u Modriči osvojili bod protiv Sloge (0:0) po užasnom terenu, te sigurno nisu zadovoljni.

Zaustavio ih je i teren u namjerama da pokažu svoje kvalitete, pa će se navijačima pokušati iskupiti već protiv Banjalučana. Borac stiže kao lider i dodatno su Banjalučani povećali prednost nad Zrinjskim, no jasno je da ništa nije gotovo. Stadion Rođeni će biti rasprodan, to je sigurno, bez dileme.

U Posušju ili Čitluku snage će odmjeriti Široki Brijeg i Željezničar. Široki je danas osvojio tri boda na Koševu, zadao bolan udarac Sarajevu te pokazao da želi što prije zaboraviti prvi dio sezone gdje su definitivno razočarali.

Željezničar je osvojio bod protiv Zrinjskog (0:0), ali prema prikazanom Plavi su mogli i do punog plijena. Sigurno će otvorenom igrom pokušati osvojiti nove bodove i u što boljoj atmosferi dočekati FK Sarajevo i vječiti derbi. Otvorena utakmica bi mogla donijeti i pravu golijadu, a da li će baš biti tako, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

Zrinjski se nije pokazao u dobrom izdanju u Sarajevu, no sada je apsolutni favorit protiv Igmana iz Konjica. Igman je uz Zvijezdu 09 za mnoge glavni kandidat za niži rang, a blijeda partija protiv GOŠK-a sigurno je dodatno zabrinula čelnike kluba iz Konjica.

Tuzla City će dočekati Posušje u važnom meču za oba tima. Oba tima vode borbu za opstanak, Posušje je u nešto boljoj situaciji, bez pritiska će izabranici Denisa Ćorića ući u meč, dok domaći moraju jurišati na tri boda.

GOŠK je osvojio tri boda u Konjicu, za njih sigurno zlata vrijedna. Radilo se o direktnom duelu dva tima koja vode borbu za opstanak, a sada u Gabelu stiže Sloga.

Oglasi

Admir Adžem će sigurno pokušati osvojiti nova tri boda i 'gurnuti' svoj tim ka mirnijoj luci, dok su gosti na sjajnom petom mjestu i nemaju briga kada je opstanak u pitanju, a teško da se mogu 'dočepati' mjesta koje vodi u Evropu. Vlado Jagodić ipak ne voli gubiti, pa neće u Hercegovinu na ekskurziju, u to smo sigurni.

Sarajevo će u goste Zvijezdi 09 koja je od mnogih otpisana. Bordo momci se moraju 'vaditi', novi kiks, pa čak i remi donio bi veliko nezadovoljstvo navijača, dok je ovaj meč Zvijezdi 09 zadnja šansa da ostane sa minimalnim šansama da se može uključiti u borbu za opstanak. Teren u Ugljeviku sigurno neće biti prednost za nogometaše, a ko će bolje snaći, ostaje da vidimo.

Termini utakmica još uvijek nisu poznati.

Raspored 20. kola Wwin lige BiH:

FK Zvijezda 09 - FK Sarajevo

Oglasi

NK Široki Brijeg - FK Željezničar

HŠK Zrinjski - FK Igman Konjic

NK GOŠK - FK Sloga Doboj

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež - FK Borac

FK Tuzla City - HŠK Posušje

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Cekamo ldera iza kastrasa ko zapete puske , bice ludobi nezaboravno. Forza Vekez ljubavi moja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi