Akrapović zadovoljan: Imali smo bolje šanse, tri 'čiste', trebali smo postići gol

Željezničar osvojio bod protiv Plemića

Akrapović zadovoljan: Imali smo bolje šanse, tri 'čiste', trebali smo postići gol

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Zanimljivo je bilo danas na Grbavici.

Željezničar i Zrinjski su remizirali (0:0), iako je bilo prilika. Na kraju su Plavi zadovoljni, a navijači su ih ispratili aplauzima.

Željezničar je djelovao jako dobro, a jasno je vidljivo da ima prostora za napredak.

"Utakmica onako kako smo i planirali da se razvije. Muška, puna tempa... Moji igrači su odgovorili vrlo dobro, imali smo tri čiste šanse. Trebali smo da 'uguramo' jednu loptu, ali zadovoljan sam igrom svih igrača. Publika nas je nosila, a mi smo uzvratili dobrom igrom i zalaganjem na terenu", rekao je šef struke Željezničara Bruno Akrapović.

Akrapović se nije složio da je Zrinjski bolja ekipa, bar trenutno.

"Neću se složiti sa vama da su jača ekipa, nisu danas bili, neću govoriti za ranije. Imali smo bolje šanse. Moja prva utakmica je bila onako kako smo željeli. Želio sam da smo blizu protivnika, a imali smo opasan sistem. Zadovoljan sam".

Oglasi

Agresivnost je krasila Plave danas. Akrapović je spomenuo i Hiroša.

"Hiroš ima upute šta treba da završi. Ima dva bočna, tri napadača, te treba da odluči. On se dvoumio, ali nismo bili kažnjeni za to. To je jedino pozitivno".

Da li planirate i dalje igrati 3-4-3?

"Nije to bilo dva protiv tri, već četiri protiv tri. Haračić i Amoah su bili i kao vezni igrači, tražili smo to od njih. Ne može se naravno uvijek to, momci se istroše. Mislim da smo to dobro radili, oni nisu imali rješenja, nisu imali protok prema Bilbiji, a mislim da je to bio ključni momenat. Što se tiče formacije, možemo igrati sve formacije, ali ova nam donosi dosta.

Imali smo danas i plan B, bio sam miran, znao sam tokom cijele utakmice da imamo plan i da ovo možemo iznijeti. Dosta je ovdje novih igrača, i ja sam novi, a svi se uklopili u ono što sam tražio".

Samo dvije izmjene ste izvršili?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam imao izmjene po poziciji koje sam želio da zamijenim. Karić i Hiroš su to dobro radili na sredini, nisam ih želio mijenjati. Protivnik je uveo brze igrače, a ja nisam htio riskirati", dodao je na kraju Akrapović.

Željezničar je sada na devetom mjestu, a u narednom kolu gostuje kod NK Široki Brijeg. Susret će biti odigran u Posušju ili Čitluku. Željezničaru se u tom meču vraćaju Selimović i Mekić, dok Galić ima odraditi još jednu utakmicu suspenzije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Željo puno bolji,da su napadaci bili na nivou bilo bi 3:0,ovaj petrovic pojma nema,Čestitke i žal za pobjedom ko da je moj Velež igrao.Bolje za nas ima da i karamo pod BB
4 1
Anton
ODLAZI PETOVICU UBLEHO NISMO GORI BILI IMA 10 GOD,ADIO
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi