Široki Brijeg prijavio rezervni stadion za duel sa Željezničarom

Pecara se još sređuje

Široki Brijeg prijavio rezervni stadion za duel sa Željezničarom · Saznajemo

Edmir Škorić

Na Barama će se ponovo igrati utakmice najvišeg ranga bh. fudbala. Iako je Brotnjo odavno daleko od toga, stadion u Čitluku bit će domaćin nekim važnim mečevima.

Na stadionu Pecara tarje rekonstrukcija starog terena u sklopu Programa NS BiH i lokalne zajednice o ugradnji hibridnog terena.

Stoga su Širokobriježani za rezervni stadion prijavili stadion Bare, gdje sje Brotnjo posljednje premijerligaške utakmice igrao sada već davne 2004. godine.

Široki je već igrao prošle godine u Čitluku utakmicu 13. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja, a sada će u ovom gradu ugostiti FK Željezničar u derbiju 20. kola. Ovu informaciju potvrdili su nam iz Širokog Brijega.

Osim utakmice sa Željezničarom, najvjerovatnije će se i utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Veleža odigrati na čitlučkom stadionu.

Oglasi

Zaista lijepa prilika za građane Čitluka i okolnih mjesta da se podsjete na dane kada je na ovom stadionu dolazila sama krema bh. fudbala. Brotnjo je inače trenutno član Druge lige FBiH Jug.

Što se tiče utakmice Široki - Željezničar, još nije određen tačan termin, po svemu sudeći nedjelja i u dnevnom terminu jer stadion nema reflektore, a jasno je da i jedni i drugi motivisani ulaze u ovaj meč.

Široki je prethodno razbio Sarajevo na Koševu s 3:1, a Željezničar na Grbavici remizirao protiv favorizovanog Zrinjskog u meču bez golova, no imao je i tri velike šanse.

Iako se predviđala borba za Evropu, i jedni i drugi sada su udonjem dijelu tabele, a u težoj situaciji je Željezničar koji ima 20 bodova, bod više od opasne zone. Široki je na šestom mjestu sa 25 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje nas jedna veoma interesantna utakmica sa puno borbe, a nema sumnje da će tribine biti ispunjene do kraja. Uz lokalne mještaje, doći će svakako navijači Širokog i Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi