Igman već sutra gostuje Zrinjskom

Veliki udarac za Igman: Denković zbog povrede propušta važne utakmice · Saznajemo

Samir Mlaćo

Igman iz Konjica u velikim je problemima u borbi za opstanak.

Drugi dio sezone Igman je otvorio porazom od GOŠK-a na svom terenu, što je zaista žestok udarac za tim Edisa Mulalića. Direktni konkurent u borbi za opstanak odnio je tri boda, pa je situacija sve teža.

Igman sutra gostuje Zrinjskom i teško da se imaju čemu nadati momci iz Konjica, a zatim će ugostiti Široki Brijeg.

Edis Mulalić ima velikih problema sa povredama igrača, a ni sam zbog kartona nije mogao voditi ekipu protiv GOŠK-a.

Problemi se nastavljaju, a kako saznaje SportSport u narednih par mečeva u kombinaciji za tim neće biti Stefana Denkovića, ponajboljeg igrača Premijer lige.

Denković je zadobio jednu ozbiljniju povredu mišića i neće ga biti u narednih dvadeset do mjesec dana, a Igman bi u narednim danima mogao dobiti i novo pojačanje.

Stefan Denković FK Igman Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
22 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
6 golova

Sve će ovisiti od brzine oporavka, ali sigurno da će to biti veliki udarac za Igman. Denković je u prvom dijelu sezone upisao 16 nastupa uz tri pogotka i jednu asistenciju.

Zbog kartona je propustio duel sa GOŠK-om i već tada se vidjelo koliko znači ekipi.

Denković je u Igman stigao iz Crne Gore, a i ove zime je imao ponuda da se vrati u tu zemlju, no odlučio je ostati u Premijer ligi naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno ga neće biti u duelima protiv Zrinjskog, Širokog Brijega i Sarajeva.

Igman meč 20. kola protiv Zrinjskog igra sutra od 15 sati. Zrinjski trenutno zaostaje devet bodova za FK Borac i na ovom meču moraju jurišati na tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.