GOŠK nosi tri velika boda iz Konjica

Važan meč za oba tima, na kraju slavlje gostiju

GOŠK nosi tri velika boda iz Konjica

S. Mlaćo

Važan meč 19. kola Wwin lige naše zemlje u borbi za opstanak danas su Konjicu odigrali FK Igman Konjic i NK GOŠK.

Na kraju je završilo 2:1 za goste, a prvu šansu na meču imao je Anel Hebibović, no gosti su izbacili loptu sa gol linije. Nakon toga GOŠK je djelovao čvrsto, dok su domaći bili bezidejni.

Gosti su poveli u 33. minuti. Čoko je dodao do Šere, ovaj iskosa silovito šutira u rašlje gola Ćemana i GOŠK je poveo 1:0.

U 37. minuti Šero za Hasukića, izbija odbrana Igmana u zadnji čas. Veliku šansu za izjednačenje domaći su imali u 41. minuti. Brekalo je ubacio, lopta iznenadila Bobića, a malo je nedostajalo da je Dupovac skrene u mrežu. Mnogo sreće za goste u tim momentima i na kraju samo korner.

Ostalo je 1:0, a odmah na početku drugog poluvremena Edis Mulalić koji je zbog tri žuta kartona morao meč pratiti sa tribina na teren je poslao Ramića, Čubrila i Velića.

Na terenu to nije donijelo promjene, a u 65. minuti 0:2. Šero se dobro snalazi šutira, a da li je lopta prešla liniju prije nego što je istu zakačio Hasukić, gostima i nije bitno. Bilo je 2:0 i mogli su da slave.

Oglasi

U 73. minuti Igman se vraća u meč. Mirsad Ramić se odlično snašao pred golom gostiju i smanjio na 1:2, te je bilo jasno da ćemo gledati veoma zanimljivu završnicu meča. Igman je napravio tada blagi pritisak, šutirao je u 83. minuti Beća, no izblokiran je.

Gosti su usporavali igru, nisu imali snage za nešto više, te samo čekali kraj. Šansu je u 90. minuti imao i Ikić iz slobodnjaka za goste, no nije bio precizan. Ostalo je 2:1 za goste koji su tako upisali tri vrijedna boda.

U narednom kolu GOŠK dočekuje Slogu Doboj, dok Igman gostuje aktuelnom prvaku Zrinjskom iz Mostara. Igman je sada u veoma teškoj situaciji, dok je na klupi gostiju na najbolji način debitovao novi trener Admir Adžem.

Wwin liga, 19. kolo:

FK Igman Konjic - NK GOŠK 1:2

FK Igman Konjic: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Ahmetović, Brekalo, Hebibović, Mešić, Dupovac, Bajrić, Pirić, Džanković.

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Harambašić, Šuta, Skorup, Hasukić, Bradara, Musulin, Šero, Batarelo, Gogić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Dobar ovaj GOSK, svaka cast na borbenosti i rezultatu , a Konjicani , da bogda da ostanu u PL , tesko.
3 0
user1695754250
otkad ja govorim vracaj Husa covjek je svetac za nasu ligu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi