FOTO: K .Dedić

Široki Brijeg dočekuje Željezničar

Atletska staza na stadionu u Čitluku pod vodom, susret neće biti odigran?

Haris Zilić

Duel 20. kola WWin lige između Širokog Brijega i Željezničara pod velikim je upitnikom jer je stadion u Čitluku u veoma teškom stanju nakon oblinih padavina koje su protekle noći zahvatile jug naše zemlje.

Podsjetimo, zbog rekonstrukcije stadiona Pecara u Širokom su odlučili da domaće utakmice privremeno igraju na stadionu Bare u Čitluku.

Malo više od sat vremena prije početka utakmice, slike koje dolaze iz Čitluka nisu nimalo optimistične.

Iako je kiša slabijeg inteziteta, stadion je natopljen vodom, a problem je i atletska staza koja kompletna pod vodom, odnosno prostor gdje se nalaze klupe sa rezervnim fudbalerima.

Čeka se još uvijek zvanična odluka, ali kako stvari stoje meč u Čitliku će biti odgođen, trebao je početi u 13 sati.

Na ovom stadionu domaće mečeve je tokom radova Pod bijelim brijegom igrao Zrinjski i može se reći da je teren bio u odličnom stanju nakon određenih korekcija.

Zanimljivo da na Barama Široki Brijeg novi meč treba igrati već u srijedu. Riječ je četvrtfinalu Kupa BiH protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da je za 15 dana i žrijeb trećeg dijela prvenstva tačnije, sezona ulazi u treći dio, moraju se znati startne pozicije svih klubova, tako da će i to stvoriti problem oko novog termina ove utakmice koja mora biti odigrana u naredne dvije sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.