Utakmica Široki Brijeg - Željezničar pod velikim znakom pitanja!

Potopljen teren u Čitluku

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar pod velikim znakom pitanja!

Admin Čaušević

Zbog obilne kiše koja već danima pada u Hercegovini derbi 20. kola WWin lige između Širokog Brijega i Željezničara na stadionu Bare u Čitulku je pod velikim znakom pitanja. 

Teren stadiona u Čitluku je natopljen vodom kao što se može i vidjeti na fotografiji i sve je izvjesno da će utakmica biti odgođena za neki drugi termin.

Kiša u Hercegovini pada neprestano duže od 24 sata, a sve je to ostavilo i posljedice na stadion Bare gdje teren ima poprilično dobru drenažu, ali očigledno ne može podnijeti ogromnu količinu vode koja se skupila.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama završnu riječ imat će službena lica na čelu sa glavnim sudijom Josipom Martinovićem iz Čapljine.

Sudija bi trebao izaći na teren sa kapitenima ekipe, vidjeti da li lopta može normalno odskakati, a ako to ne bude slučaj utakmica će biti odgođena.

Oglasi

S obzirom da je početak susreta zakazan za 13 sati teško je vjerovati da će se do tada vremenska prognoza poboljšati.

Kao što je poznato Široki Brijeg je da zbog radova na Pecari i postavljanja hibridnog terena bio prinuđen da potraži novi teren za domaće utakmice.

Igrao je bivši prvak BiH jedno vrijeme na Mokrom docu, ali kako je stadion u Posušju postao preopterečen za novi teren su izabrane Bare u Čitluku.

Na ovom stadionu domaće mečeve je tokom radova Pod bijelim brijegom igrao Zrinjski i može se reći da je teren bio u odličnom stanju nakon određenih korekcija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, obilne padavine u posljednja 24 sata su prouzrokovale da se voda zadržava na površini terena i uslovi za igru su nemogući.

Zanimljivo da na Barama Široki Brijeg novi meč treba igrati već u srijedu. Riječ je četvrtfinalu Kupa BiH protiv Veleža.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Hrvatski Šporski klub postujen radi toga sto samo Hrvati mogu igrati.Naprid Široki
1 7
magistar
Zašto Široki ne igra na jednom od stadiona u Mostaru ili Trebinju? Šta glume sa ovim seoskim stadionima
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi