Je li vrijeme da Akrapović konačno izvede (ne)moguće?

Željezničar na važnom ispitu

Je li vrijeme da Akrapović konačno izvede (ne)moguće?

Admin Čaušević

Preostala tri meča 20. kola WWin lige bit će odigrana u nedjelju. Najviše pažnje svakako privlači duel na čitlučkim Barama između Širokog Brijega i Željezničara, dok se u preostala dva duela sastaju Tuzla City - Posušje i Zrinjski - Igman.

Vremena kada je na gostovanjima u prvenstvu BiH bilo nemoguće donijeti bod sa strane su odavno prošla. Međutim, dvjema ekipama to u dosadašnjem dijelu takmičarske sezone 2023/24 nije pošlo za nogom.

I dok je za Zvijezdu 09 to možda i bilo očekivano, definitivno se isto nije moglo pomisliti za Željezničar pogotovo nakon odličnog starta sezone i zapaženim rezultatima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Plavi sa Grbavice su jesenas odigrali devet mečeva u gostima i sve su izgubili, a novo gostovanje na programu je danas i to kod nadahnutog Širokog Brijeg. Možda je sreća za Sarajlije što će se meč igrati na neutralnom terenu, odnosno u Čitluku.

Izabranici Brune Akrapovića su odigrali odličan meč na svojoj Grbavici protiv Zrinjskog, ali mnogi su složni da je krajnje vrijeme da se počnu osvajati bodovi i na strani.

Oglasi

To uopšte neće biti lagan zadatak pošto je Široki Brijeg bio ubjedljiv na gostovanju kod Sarajeva te ekipa ih Hercegovine u okršaj sa dugogodišnjim rivalom sigurno ulazi puna samopouzdanja.

"Mi smo spremni i mi smo odigrali dobru utakmicu. Želim da moji momci odgovore na pravi način, da počnemo skupljati bodove na strani, vrijeme je da pokažemo zube", poručio je Akrapović u najavi utakmice.

Sa druge strane kod Širokobriježana ne nedostaje optimizma. Potvrdio je to i trener Dino Skender koji je na klupi debitovao na najbolji mogući način.

"Teškom mukom i trudom smo cijelu atmosferu okrenuli u svoju korist i ostvarili vrijednu pobjedu protiv Sarajeva. Sada istim ritmom moramo nastaviti dalje", rekao je Skender pa govorio o duelu sa FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vjerujem kako ćemo biti mentalno i fizički spremni za ovaj derbi, jer to nam je donijelo bodove u prošloj utakmici. Disali smo svi kao jedan, bili prava momčad i ne vidim razloga da takav pristup ne ponovimo u nedjelju na Barama.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar počinje u 13 sati, dok će u istom terminu na Tušnju igrati Tuzla City - Posušje. Kolo će biti kompletirano mečom Zrinjski - Igman od 15 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti