Testira li Italijan na njemu strogoću?

U tunelu bi da je glavni u Realu, ali kad treba na teren Ancelotti ga ponižava kao nikog

Admin Čaušević

Real Madrid odlično stoji na terenu bez obzira na stalne probleme s povredama. Carlo Ancelotti drži sve pod kontrolom te su Kraljevi na pravom putu da titulu prvaka vrate u Madrid, dok se očekuje i prolazak dalje u nokaut fazi Lige prvaka. 

Ancelotti je kao trener na velikoj sceni duže od 20 godina. Trenirao je neke od najboljih igrača u historiji i nikad nije dozvolio da izgubi kontrolu u svlačionici.

Upravo je sjajan i direktan odnos sa igračima ono što ga čini velikim trenerom, a nije strano ni da zna testirati stroguću nad nekim igračima i jednostavno pokazati autoritet.

Kada neki igrač stoji pored aut linije spreman da uđe u igru te odlukom trenera biva vraćen na klupu, to bi obično izazvalo lavine komentara i razne reakcije.

Također bi došlo do određenog nezadovoljstvo i neke vrste revolta, međutim takve slučajeve Ancelotti sasjeca u startu. Na svojoj koži je to osjetio i sam Arda Guler.

Naime, Guler je bio spreman da uđe u igru protiv Seville, ali je Luka Modrić zabio gol te je Ancelotti mladog turskog veznjaka odmah poslao na klupu.

"Arda sve vrlo dobro razumije, a ako i ne razumije, neće se ništa desiti", hladno i bez ustezanja je nakon utakmice poručio italijanski trener.

Guler je u dosadašnjem dijelu sezone na samo jednom meču bio starter. Bilo je to u meču Kupa Kralja protiv Arandine, a već tada je pokazao da želi biti glavni u timu.

Naime, tokom poluvremena te utakmice je uhvaćen u tunelu kako ostalim igračima objašanjava određene taktičke poteze i kako se trebaju kretati na terenu. Tu scenu pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije tog meča Guler je igrao ukupno 25 minuta na tri meča španske La Lige, a posljednji udarac pretprio je protiv Seville kada ga je Ancelotti vratio neposredno pred ulazak u igru.

Talentovani veznjak je viđen kao veliko pojačanje za Real Madrid, ali njegovu sezonu u Kraljevskom klubu su obilježile brojne povrede, pa ostaje da se vidi da li će sljedeće sezone uopšte biti član Los Blancosa ili će završiti negdje na posudbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.