Ancelotti na treningu doveo u red fudbalsku zvijezdu: "Uradi to još jednom i izaći ćeš na nosilima"

Čuveni italijanski trener

Ancelotti na treningu doveo u red fudbalsku zvijezdu: "Uradi to još jednom i izaći ćeš na nosilima"

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se uz Pepa Guardiolu smatra najboljim trenerom u historiji. Italijana krase posebna karizma, znanje, ali i unikatan te potpuno iskren odnos prema svojim igračima. 

Ancelottijeva trenerska karijera traje četvrt vijeka. Uspio je osvojiti čak četiri Lige prvaka što dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Prvak je bio u pet najjačih liga Evrope. U Njemačkoj je to uradio dok je sjedio na klupi Bayerna u sezoni 2016/2017. U Bavarskoj se zadržao nekih 18 mjeseci.

U to vrijeme za Bavarce je između ostalih igrao i Arjen Robben koji se u međuvremenu penzionisao, ali se vrlo dobro sjeća sada već čuvenog Don Carla.

Nekada sjajni Nizozemac je ispričao anegdotu, ali i prijetnju koju je dobio od Ancelottija na prvom treningu Bayerna. Već tada je Italijan pokazao ko je šef.

Oglasi

"Bio sam u Bayernu, tad sam već bio postao vrhunski igrač i šampion, a nakon mnogo godina uspona i padova, mislio sam da sam sve naučio u fudbalu", započeo je Robben te nastavio:

"U ljeto 2016. stigao je Ancelotti i na prvom treningu mi je rekao: 'Izbjegavaj pretjerivati ​​s padovima'. Zatim sam ga pogledao i rekao:

Robben i Ancelotti na jednom od treninga u Bayernu

'Treneru, ali godinama sam ovako iznuđivao puno slobodnih udaraca', ali je on dodao:

'Da da te ja čuvam u sljedećoj utakmici bih te natjerao da izađeš na nosilima'."

"Shvatio sam da se u fudbal nikad ne prestaje učiti.", završio je Nizozemac.

Oglasi

Robben je sigurno jedan od najboljih krilnih fudbalera 21. stoljeća, ali su mu mnogi zamjerali da ima običaj simulirati te olako pada u duelima.

Jedan do razloga je vjerovatno i strah od protivnika pošto je bivši član Chelseaja i Reala tokom karijere imao velike probleme s povredama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednji klub u karijeri mu je bio Groningen, a definitivno zbogom fudbalu je rekao u junu 2021. godine.

Nakon što je završio fudbalsku karijeru počeo se baviti trčanjem, a prije skoro dvije godine u Rotterdamu je istrčao trku dugu 42 kilometra.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Inace cuveni italijanski trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi