Bolan udarac na moral: Dok je Modrića slavilo 80.000 ljudi, jedan igrač Reala je totalno "dokrajčen"

Bio je spreman za ulazak, ali

Bolan udarac na moral: Dok je Modrića slavilo 80.000 ljudi, jedan igrač Reala je totalno "dokrajčen"

Admin Čaušević

Arda Guler nije dobio ni minut na meču protiv Seville. Zagrijavao se Turčin 15-ak minuta, Carlo Ancelotti ga je pozvao da uđe, bio je pored aut-linije, a onda je stigao hladan tuš. Za to se pobrinuo Luka Modrić.

Baš kada se potpuno oporavio izgleda da i sreća počinje da okreće leđa Guleru pošto je trebao biti Ancelottijev as iz rukava na meču protiv Seville.

Real Madrid je teškom mukom pobijedio Andalužane, presudio je gol Modrića sa vrha kaznenog prostora poslije čega su se Kraljevi dodatno učvrstili na prvoj poziciji.

Sada već legendarni Hrvat je zabio u 81. minuti i to baš kada je Guler stajao pored aut-linije čekajući prekid da uđe u igru.

Nakon što se mreža zatresla, na stadionu Santiago Bernabeu svi su se radovali, a za Gulera je stigao hladan tuš pošto ga je Ancelotti vratio na klupu.

Oglasi

S obzirom na promjenu rezultata Italijan je procijenio da mu Turčin neće više biti potreban te je odlučio da ga ne uvodi u igru.

Poslije utakmice u izjavama za medije zašto Guler nije ušao u igru Ancelotti je bio poprilično hladnokrvan i u svemu nije vidio nikakav problem.

"Imao sam plan sa Ardom prije Modrićevog gola, ali onda sam promijenio mišljenje", rekao je iskusni trener Los Blancosa.

"Arda sve vrlo dobro razumije, a ako i ne razumije, neće se ništa desiti", zaključio je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog konstantnih problema sa povredama Guler je u dosadašnjem dijelu sezone uspio skupiti svega 25 minuta na mečevima La Lige.

Prva sezona u dresu Kraljeva za Turčina definitivno nije onakva kakvu je očekivao, a madridski mediji sve učestalije pišu o njegovom odlasku na posudbu tokom ljetnog prijelaznog roka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti