Simon Rožman najavio utakmicu protiv Borca.

Trener Sarajeva pred Borac

Simon Rožman: "Igramo protiv lidera i najbolje ekipe u datom momentu"

Eldar Ganibegović

Sarajevo sutra igra prvu utakmicu četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca, a utakmicu je najavio Simon Rožman, trener tima s Koševa.

U Banjoj Luci se sutra od 18:30 sastaju Borac i Sarajevo. Prva je to utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim na vruće gostovanje ide u lošoj formi, nakon dva vezana poraza u Premijer ligi i to od Širokog Brijega na Koševu i Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Nije bajna bila ni prva utakmica ovog proljeća, jer je bordo tim tek nakon penala prošao Slobodu u osmini finala ovog takmičenja.

Simon Rožman najavio duel FK Borac - FK Sarajevo

Trener Sarajeva, Simon Rožman, svjestan je da ide na noge kvalitetnom protivniku koji je trenutno lider prvenstva Bosne i Hercegovine.

"Kad ti posljednja odigrana utakmica ne ide u smjeru u kojem bi želio i rezultat ne bude onaj koji smo očekivali, onda je važno da sljedeća utakmica dolazi što prije.

Usmjerili smo sada fokus na Kup Bosne i Hercegovine. Igramo protiv lidera prvenstva i najbolje ekipe u datom momentu.

Očekujemo zanimljivu utakmicu. Nema tu puno nepoznanica što se tiče same igre. Ja vjerujem u momke da će dati svoj maksimum i odigrati najbolje što znaju. Prije ili kasnije rezultat će nas nagraditi", rekao je Simon Rožman.

Podsjetimo, sutra se igraju još dvije utakmice:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Jedinstvo - Zrinjski (13:00)
Posušje - Sloga Meridian (16:00)

Utakmica Širokog Brijega i Veleža je odgođena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.