Vinko Marinović najavio okršaj sa Sarajevom, zna šta bi moglo presuditi u ovom dvomeču

Borac protiv Sarajeva u borbi za polufinale

Vinko Marinović najavio okršaj sa Sarajevom, zna šta bi moglo presuditi u ovom dvomeču

Edmir Škorić

U derbiju četvrtfinalne runde Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Borac i Sarajevo, a prvu od dvije utakmice odigrat će sutar od 18:30 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac i Sarajevo favoriti za za osvajanje trofeja u Kupu, ali samo jedan od ovih velikana može proći u polufinale i nastaviti svoj put prema osvajanju najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Trener Borca Vinko Marinović najavio je na press konferenciji duel sa velikim rivalom i svojim nekadašnjim klubom.

"Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom, očekuje nas još jedan derbi u okviru Kupa BiH. Nisu nam u fokusu posljednji rezultati Sarajeva, sigurno da oni imaju mnogo kvalitetnih igrača.

Znamo da nas sutra čeka jedna teška utakmica. Derbiji su uvijek specifični i nose određeni naboj i pritisak. Potrebno je mnogo koncentracije i ona ekipa koja bude rješevala ključne momente na najbolji način, doći će do pobjede", rekao je Marinović koji je nakon toga govorio o igri Borca te pozvao navijače da dođu na stadion.

Oglasi

"Što se nas tiče, mi imamo kontinuitet dobrih igara s kojim želimo nastaviti i sutra. Skoncentrisani smo samo na našu igru. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže da dođemo do što boljeg rezultata."

Jakov Blagaić, fudbaler Borca, istog je razmišljanja kao i njegov trener.

"Kao što je šef naglasio stiže nam kvalitetan protivnik bez obzira na njihove prijašnje rezultate. Očekuje nas jedna teška utakmica, dobro ih poznajemo kao i oni nas. Utakmicu će odlučivati detalji tako da moramo skoncentrisani ući u meč. Svaki derbi nosi sa sobom motiv više, cilj je da dođemo do pobjede i ostvarimo što bolji rezultat pred revanš", rekao je Blagaić koji je takođe pozvao navijače da dođu na stadion i budu 12 igrač.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Borac kompletan ulazi u ovaj meč, a upitan je jedino David Čavić koji se tek oporavlja od povrede. Sve u svemu, očekuju se napeti dueli i velika borba za polufinale.

Borac je u mnogo boljoj formi, a trenutni je lider Premijer lige sa 49 bodova, ima sedam više od Zrinjskog, Sarajevo je tek četvrto na tabeli sa 33 boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Da li ce modric biti na utakmici?
1 1
Ecosport
Mog'o bi sudija samo presuditi, a prema do sad prikazanoj igri, bojac će razvaliti Sarajevo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi