Danas su na rasporedu tri meča četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Utakmice četvrtfinala Kupa BiH

Zrinjski na dalekom gostovanju, Sloga opet u Hercegovini, derbi u Banjoj Luci

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

Danas počinje četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. Igrat će se tri utakmice i to u terminima od 13, 16 i 18:30 sati.

Prvi će na teren fudbaleri u Bihaću. Domaće Jedinstvo koji je jedini tim među preostalih osam iz drugog ranga, ugostiti će prvaka Bosne i Hercegovine i branioca trofeja u Kupu, Zrinjski.

Jasno je da je Zrinjski favorit kako u ovoj utakmici tako i u dvomeču, no Jedinstvo se i protiv GOŠK-a pokazalo kao tvrd orah naročito na domaćem terenu. Utakmica se igra od 13 sati.

Trebala se u istom terminu igrati i utakmica Širokog Brijega i Veleža, no ona je odgođena jer je Široki Brijeg prije dva dana igrao meč protiv Željezničara u Premijer ligi, koji je također bio odgođen jer se trebao igrati dan ranije. 

Zatim se od 16 sati igra utakmica Posušja i Sloge Meridian koja se tako vraća u Hercegovinu nakon što je u petak slavila u Gabeli 2:4 protiv GOŠK-a u 20. kolu WWin lige BiH.

Dan ćemo začiniti zaista derbijem. Od 18:30 se u Banjoj Luci sastaju Borac i Sarajevo.

Borac je lider na tabeli u prvenstvu, Sarajevo je u krizi rezultata, no na ovakvim mečevima sve to pada u vodu i sigurno će biti neizvjesno.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, četvrtfinale, prve utakmice:

Jedinstvo - Zrinjski (13:00)
Široki Brijeg - Velež (odgođeno za mart)
Posušje - Sloga Meridian (16:00)
Borac - Sarajevo (18:30)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.