Široki - Velež će prvu utakmicu četvrtfinala Kupa igrati u martu

Potvrđen novi termin

Široki - Velež će prvu utakmicu četvrtfinala Kupa igrati u martu

Edmir Škorić

Službenom odlukom Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza BiH odgođena je utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Veleža, koja je trebala da se odigra sredinom ove sedmice.

Naime, kako je ranije planirano, prva četvrtfinalna utakmica hercegovačkih timova trebala se odigrati u srijedu, 28. februara, međutim zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih velikim padavinama, pomenuta utakmica je odlukom Saveza prolongirana za narednu sedmicu te će biti odigrana sedam dana kasnije, odnosno 06. marta 2024. godine na stadionu Bare u Čitluku.

Podsjetimo da je Široki i sa Željezničarom jučer igrao u Čitluku, a to je zamjenski teren Širokobriježanima dok se radi na obnovi terena na Pecari.

Bilo je naknadno ustanovljeno da se utakmica igra dan kasnije, odnosno u četvrtak 29. februara, ali je konačna odluka da se utakmica igra 06. marta u srijedu.

Ostali mečevi četvrtfinala Kupa BiH igrat će se prema planu i programu, ove srijede. Sastaju se Posušje - Sloga Meridian, Jedinstvo - Zrinjski i Borac - Sarajevo.

Utakmicu između Širokog i Veleža sudit će Dražen Marić iz Bijeljine, a njegovi pomoćnici će biti Bojan Makarić (Bijeljina) i Marko Perić (Mostar). Ulogu četvrtog sudije u ovom meču imat će Antoni Bandić iz Mostara.

Inače, revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH planirane su za 13. mart.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki Brijeg je u ponedjeljak odigrao posljednji meč, te je pobijedio Željezničar sa 1:0, dok je Velež u subotu sa Borcem u Mostaru remizirao rezultatom 0:0.

Prije međusobne utakmice u Kupu, tokom vikenda će timovi odigrati mečeve 21. kola prvenstva BiH. Širokom Brijegu slijedi gostovanje kod davljenika Igmana u Konjicu, dok će Velež gostovati u Posušju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi