Petrović je svjestan da je njegov tim na pragu prolaza

Zrinjski na kraju slavio, te došao na korak do polufinala

Petrović nakon pobjede u Bihaću: Prepao sam se prije utakmice...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zrinjski je danas minimalno slavio u Bihaću.

Zrinjski je minimalno slavio u Bihaću.

Bilo je 1:0 za Plemiće protiv federalnog prvoligaša i sigurno mogu u redovima premijerligaša biti zadovoljni. Svoje viđenje nakon meča za Arenu TV trebali su dati treneri Nedžad Žerić i Željko Petrović.

Prvi je riječ dobio Petrović.

"Poslije 45 godina sam ovdje. Davno sam bio ovdje... Ljudi nas dočekali lijepo, ljudski i pošteno. Prepao sam prije utakmice zbog terena, ali na kraju je sve dobro prošlo. Sve je ok.

Kod nas nema prvi i drugi sastav. To su igrači koji su bili najsvježiji, a teren je bio čudan. Glina ili šta. Nismo došli da kritikujemo nekoga, jasno je bilo da nema kukanja, rekli smo u svlačionici igrat 90 minuta, pružiti najbolje što se može i to je to. Bitno je samo da smo zdravi, a Jedinstvu želim puno sreće u prvenstvu, trebat će im.

Za nas je ovo najvjerovatnije prolaz u polufinale", rekao je Petrović.

Nedžad Žerić je predvodio sa klupe ekipu Jedinstva. Bišćani su imali i penal, no Imamagić nije iskoristio, tačnije Karačić je odbranio.

Iako se čekala izjava Žerića, na kraju je nije bilo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski se sada okreće prvenstvu, već u subotu Plemići gostuju kod Sloge u Modriči, dok Jedinstvo 09.03. nastavlja bitku za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Revanš meč ova dva tima igra se za 14 dana, no čini se da će biti samo formalnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.