Poznati termini utakmica 21. kola Wwin lige, u centru pažnje sarajevski derbi
Posljednji vječiti derbi pripao je FK Sarajevo 3:0

Program počinje u subotu, a završava u ponedjeljak

Poznati termini utakmica 21. kola Wwin lige, u centru pažnje sarajevski derbi

Samir Mlaćo

Nakon utakmica četvrtine finala Kupa naše zemlje, već za vikend igraju se susreti 21. kola Wwin lige naše zemlje.

U centru pažnje je naravno sarajevski vječiti derbi, no tu je i još nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Utakmice se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Program u subotu počinje od 13 sati. U Tuzli važan meč u borbi za opstanak igraju Tuzla City i Zvijezda 09, dok Igman na svom terenu dočekuje Široki Brijeg.

Igmanu su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak, dok je Široki u nizu od dvije pobjede. Prvo su Širokobriježani savladali Sarajevo, a zatim Željezničar.

Isti dan od 16 sati u Modriči igraju Sloga i Zrinjski. Zrinjski se nije predao u borbi za prvaka, dok domaći također igraju dobro i u igri su za Evropu. Užasan teren vjerovatno će biti najveći problem i za jedne i druge.

U nedjelju od 14 sati na programu je duel Posušja i Veleža. Posušje je sa dvije pobjede krenulo u drugi dio sezone i izabranici Denisa Ćorića su sigurno puni samopouzdanja.

Oglasi

Velež je najavio velike stvari, ali u dva meča Rođeni su osvojili 'samo' dva boda.

Isti dan od 18:45 sati na programu je vječiti sarajevski derbi. Željezničar je domaćin, a Plavima su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak. Ukoliko slave Tuzla City i Igman, a na Grbavici bude remi ili pobjeda gostiju, Željezničar će doći na mjesto koje vodi u niži rang.

Sarajevo je također uzdrmano, loši rezultati donijelo su veliko nezadovoljstvo, no Simon Rožman je 'preživio'. Do kada, ostaje da se vidi.

Program će zatvoriti u ponedjeljak duelom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci FK Borac i NK GOŠK. Banjalučani su aposluni favoriti, GOŠK je pokazao brojne nedostatke protiv Sloge i jasno je da će Gabeljani voditi žestoku borbu za opstank.

Oglasi

Raspored 21. kola Wwin lige:

Subota (02.03.)

FK Tuzla City - FK Zvijezda 09

FK Igman Konjic - NK Široki Brijeg

FK Sloga Doboj - HŠK Zrinjski

Oglasi

Nedjelja (03.03.)

HŠK Posušje - FK Velež

FK Željezničar - FK Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponedjeljak (04.03.)

FK Borac - NK GOŠK Gabela

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
derbi za ostanak u lizi zeljkan u *****alnu torpedo van evrope klizi nek budne remi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi