Spektakularan pogodak

Nevjerovatno

Šta je ovo ljudi moji? Hrvatska ne pamti ovakvu golčinu, udarac Galešića ne brani pet golmana

Midhat Šljivak

Niko Galešić odveo je HNK Rijeka u polufinale hrvatskog Kupa pobjedom nad Rudešom od 1:0, a gol kojeg je 22-godišnjak postigao pamtit će se dugo.

Defanzivac Rijeke Niko Galešić (22) danas je još jednom pokazao kako razoran udarac ima. Odveo je svoj tim u polufinale Kupa i to golom kakav se rijetko viđa.

Fenomenalni mladi fudbaler je u 79. minuti meča namjestio loptu na 30-ak metara od gola. Uslijedio je potom razoran udarac prema golu Rudeša, neodbranjiv za domaćeg golmana

Naravno, apsolutno svi su ostali u nevjerici. Ovakav gol se ne viđa često ni u najboljim evropskim ligama, a Galešić je još jednom pokazao kakav potencijal ima, ali i kakve bombe zna poslati prema protivničkom golu.

Ovo je mladom defanzivcu bio prvi gol u Kupu ove sezone, a ove sezone se već upisivao u strijelce u dva meča HNL-a. Odigrao je ukupno 17 utakmica.

Niko Galešić je rođen u Berlinu. Prošao je sve omladinske selekcije Herthe, a u Rijeku je stigao 2019. godine.

Iskustvo je stjecao u Hrvatskom Dragovoljcu, da bi od ljeta 2022. godine postao punopravan član prvog tima. Iz sezone u sezonu je sve bolji i definitivno izrasta u vrhunskog defanzivca.

Dosta puta je pokazao da zna postići i kvalitetan pogodak. Njegovi razorni udarci su izuzetna opasnost po protivničke čuvare mreže i niko ga više neće olako shvatati kada postavi loptu na veliku udaljenost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.