Hrvatska je svjedočila jednom od najboljih golova u povijesti HNL-a

Niko Galešić izveo spektakl

Hrvatska je svjedočila jednom od najboljih golova u povijesti HNL-a

Midhat Šljivak

Rijeka je u 9. kolu HNL-a slavila kao gost u Koprivnici protiv Slaven Belupa s 1:0, a meč je obilježio jedan od najboljih golova u povijesti HNL-a. Postigao je defanzivac Niko Galešić.

Nevjerovatan pogodak postigao je danas defanzivac Rijeke Niko Galešić na meču protiv Slaven Belupa u 9. kolu HNL-a.

Riječani su slavili s minimalnih 1:0, a o pogotku kojeg je postigao štoper ovog tima će se itekako pričati jer se radi o nečemu što se rijetko viđa.

Igrala se 39. minuta kada je golman Labrović kratko dodao loptu do Galešića koji je bio kod svog kaznenog prostora. Zatim je uslijedio spektakl.

Galešić je s loptom prešao čitav teren. Igrače Slavena je obilazio kao nekada Janica Kostelić kapije na slalomu i zatim je savladao protivničkog čuvara mreže za prednost od 1:0.

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Galešić je postigao zaista spektakularan pogodak, jedan od najboljih u povijesti HNL-a.

Oglasi

Pogledajte ovaj zaista istinski spektakl kojeg je napravio fudbaler Rijeke.

Riječani su ovom pobjedom barem nakratko skočili na drugo mjesto tabele. Imaju 16 bodova iz osam utakmica. Slaven Belupo je 9. sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 9. kolo:

Slaven Belupo - Rijeka 0:1

Top Komentari

bk123
Ništa posebno,povukao loptu a ovi iz belupa samo gledaju....sad da je nanizo nekoliko igrača i nije ,pasivno obrana samo protrco kraj njih...uglavnom dobar gol za pobjedu i ništa više i ništa spektakularno
0 0
pero98
Bravo Rijeko i sjajan gol Nike Galešića.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi