Rođen u BiH i igrao za U-21 reprezentaciju - Sada ga Hrvatska želi u svojim redovima?
Stjepan Radeljić impresionira u Hrvatskoj - Foto: Pixseell

Radeljić igra sjajno

Rođen u BiH i igrao za U-21 reprezentaciju - Sada ga Hrvatska želi u svojim redovima?

Eldar Ganibegović

Nije nikakva novost da igrači rođeni u Bosni i Hercegovini ili koji su porijeklom iz naše zemlje igraju za Hrvatsku. Sada bi se mogao dogoditi još jedan takav slučaj, jer bh. stoper impresionira u HNL.

Rijeka je jučer u derbiju 24. kola HNL gostovala na Maksimiru kod Dinama. Utakmica je odlučena u petoj minuti nadoknade, a Dinamo je slavio pogotkom s bijele tačke i vratio se u utrku za naslov prvaka.

Utakmica nije obilovala velikim brojem prilika, no ipak nije nedostajalo uzbuđenja. Mogli su Modri u prvom poluvremenu do vodstva kada je Labrović bio savladan, ali bh. stoper Radeljić interveniše sjajno na gol liniji.

Stjepan Radeljić igra sjajno za HNK Rijeka

Bh. stoper je minulog ljeta stigao u Rijeku nakon završene epizode u moldavskom Sheriffu. U dresu tima s Rujevice igra sjajno i na sebe skreće veliku pažnju.

Koliko 26-godišnjak dobro igra dovoljno pokazuju i činjenice da ga se povezuje s reprezentacijom Hrvatske koja je jedna od najboljih na svijetu, odnosno treća najbolja ako gledamo po plasmanu na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Ugledne "Sportske novosti" danas pišu kako je Radeljić materijal za Vatrene, odnosno prenose izjavu Tomislava Stipića, bivšeg trenera Grasshoppersa, Slaven Belupa te latvijskih klubova Aude i Rige.

Oglasi

"Stjepan Radeljić je jako interesantan igrač, na hrvatskom tržištu podcijenjen. Bio sam u kontaktu s njim jer sam ga želio dovesti u Rigu, a i on je želio doći k nama. No, predvodio je Sheriff protiv Partizana prošle sezone u Konferencijskoj ligi. Pobijedili su i postao nam je preskup, cifra je narasla preko noći. Odličan igrač s velikim potencijalom, brz za svoju visinu. Timski igrač, usudio bih se reći da je igrač za hrvatsku reprezentaciju kroz godinu ili dvije", istakao je on.

Podsjetimo, Radeljić je rođen u Novoj Bili. Dijete je Viteza, no još kao tinejdžer odlazi u Zrinjski iz kojeg je 2016. godine otišao u Stuttgart.

Nastupao je zatim za Osijek II, Široki Brijeg i Sheriff prije dolaska u Rijeku za koju je ove sezone upisao već 22 nastupa, te dodao po gol i asistenciju.

Visok je dva metra i sjajan je u igru glavom, a po potrebi može odigrati i na poziciji lijevog beka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ima i hrvatske papire pa se u HNL ne vodi kao stranac. Što se reprezentacije tiče, prvo je igrao meč za U-19 BiH, pa četiri za U-19 tim Hrvatske, a onda je 12 puta oblačio dres U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za A selekciju nikada nije nastupao, pa još uvijek ima pravo da izabere reprezentaciju ako do poziva uopšte dođe.

Top Komentari

Frane
Plemići su uvijek davali najbolje stopere.
1 0
Sukedzo
Prelivoda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi