Sivac u dresu NK Čelik

Odradio je jedan trening sa FK Željezničar tokom zimske pauze

Navijači Čelika zbog Sivca pisali grafite, pjevale se i pjesme, a klub ga sada žestoko kaznio

Samir Mlaćo

Eldar Sivac je i dalje glavna tema među navijačima Čelika.

Sjajni član Zeničana tokom pauze se priključio treningu FK Željezničar i bio na pragu potpisa ugovora. Na kraju se ipak vratio u Čelik, ali donijelo je to veliko nezadovoljstvo navijača zeničkog kluba.

Svi su bili mišljenja da je Sivac žestoko prekršio pravilo kluba i da zaslužuje suspenziju, a klub se nije oglašavao.

Danas se ipak oglasio sam nogometaš, a zatim i NK Čelik.

Sivac je uputio izvinjenje, te istakao da smatra da je napravio grešku što se samovoljno priključio Željezničaru.

"Pozdrav za sve navijače Čelika. U saglasnosti s klubom došli smo na ideju da je najbolje da se oglasimo javno povodom problema koji je nastao u prethodnom periodu. Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati sa tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku", kaže Sivac i nastavlja.

"Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga. Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone".

Nakon toga oglasio se i NK Čelik.

Mladog nogometaša čeka kazna, a ugovor ima do ljeta. Veliko je pitanje kako će se stvari odvijati i da li će se izboriti za mjesto u ekipi.

"Ovim putem se klub po prvi put javno očituje povodom kršenja discipline od strane igrača Eldara Sivca koji je u aktuelnom prelaznom roku samovoljno otišao na trening drugog kluba koji je bio zainteresiran za njegove usluge.

U razgovoru s igračem, rukovodstvo je zaključilo kako bi za klub i njegovu transparentnost bilo najbolje javno se očitovati povodom nastale situacije i sankcija koje će igrač u budućnosti snositi.

Nakon analize mogućih rješenja, zagovarajući isključivo interese NK Čelik, klub je postigao dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub i to po sljedećim uslovima:
– novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate,
– suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora,
– javno izvinjenje od strane igrača,
– smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak kojeg je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Današnjim javnim izvinjenjem od strane igrača i ovim saopštenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik!", naveli su iz NK Čelik.

NK Čelik 09.03. nastavlja drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Zeničani će na svom stadionu ugostiti NK Stupčanica Olovo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.