Milinković-Savić na meti kluba s Apenina

Srbin napušta Saudijsku Arabiju nakon godinu dana i vraća se u Evropu na velika vrata?

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić ljetos je iznenadio sve odlukom da napusti Lazio i potpiše za saudijski Al Hilal, ali čini se da bi se ovaj veznjak nakon samo godinu dana na velika vrata mogao vratiti u Evropu.

Milinković-Savić je u dresu Lazija igrao osam godina i konstantno se špekulisalo da će napraviti iskorak i potpisati za nekog evropskog velikana, no on je na kraju sve šokirao odlukom da ide u Saudijsku Arabiju.

Ovaj 29-godišnji veznjak prošlog ljeta nije odolio milionima koje mu je ponudio Al Hilal i potpisao je trogodišnji ugovor s ovim klubom u kojem je nastavio igrati u poprilično dobroj formi.

Lazio je od prodaje srbijanskog veznjaka inkasirao 40 miliona eura čime su itekako mogli biti zadovoljni. Iako Milinković-Savić igra odlično u Al Hilalu i sjajno se uklopio u novu sredinu pojavile su se špekulacije da bi se on mogao vratiti u Evropu.

Italijanski mediji jutros su izazvali dosta pažnje navodima da Milinković-Savić sprema povratak na velika vrata u Evropu i to ponovo na Apenine.

Nakon što je zaradio sjajan novac i vidio kako je igrati u S. Arabiji navodno je shvatio da može odigrati još nekoliko sezona na najvišem nivou, te je agentima poručio da je otvoren za povratak u Evropu.

CalcioMercato jutros piše da bi Milinković-Savić na ljeto mogao da dođe u Juventus što bi za Staru damu sigurno bilo veliko pojačanje.

Srbin se i ranijih godina povezivao s Juventusom, ali do transfera nikada nije došlo. No, sada je SMS ponovo zainteresovan da ide u klub iz Torina, a posebno nakon što se otvorilo mjesto u veznom redu suspenzijom Paula Pogbe.

Juventus će tražiti sigurno zamjenu za Pogbu koji je jučer suspendovan na četiri godine jer je pao na doping testu, a navodno upravo je Milinković-Savić prva želja kluba.

Čelnici Stare dame će uskoro uspostaviti kontakt kako bi "ispipali teren" i provjerili da li je srbijanski veznjak zaista zainteresovan za povratak u Seriju A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.