Zidanea kontaktirao velikan, a on poručuje: "Postoje dvije-tri mogućnosti, ne odustajem od principa"
Juventus želi Zidanea, ali on ne srlja pri odabiru novog kluba.

Francuz pažljivo bira

Zidanea kontaktirao velikan, a on poručuje: "Postoje dvije-tri mogućnosti, ne odustajem od principa"

E. Ganibegović

Zinedine Zidane već je dugo bez posla, ali ne srlja. Ima kriterije za odabir nove sredine i ne hrli grlom u jagode, a sada je dobio ponudu jednog velikana u kojem je igrao i za vrijeme igračke karijere.

Nakon što je u ljeto 2021. godine napustio Real Madrid, Zinedine Zidane nema posla. Dobijao je, ali i odbijao do sada brojne ponude u nepune tri godine.

Juventus želi Zinedinea Zidanea

Nedavno je Zidane najavio da je spreman da se vrati, a sada je navodno dobio prvu ponudu. Na svojoj klupi želi ga Juventus.

Trenutno je trener Stare dame Massimiliano Allegri koji je na toj poziciji po drugi put. Imenovan je u maju 2021. godine, a ugovor ima do ljeta naredne.

Ostaje da se vidi hoće li popularni Zizou prihvatiti ovu ponudu. Osim Juventusa, za njegove usluge interesuju se Bayern i reprezentacija Francuske.

Podsjetimo, on je za Juventus kao igrač igrao pet godina. Stigao je iz Bordeauxa u ljeto 1996. godine, da bi pet godina kasnije otišao u Real Madrid za tada velikih 77 i po miliona eura.

Oglasi

"Kada sam bio igrač, mogao sam da biram skoro svaki klub za koji sam htio da igram. Kao trener, nema 50 klubova u koje treba ići, postoje dve ili tri mogućnosti.

Ako odlučim da idem negdje, idem da pobijedim. Ovo govorim vrlo skromno. Zato trenutno ne mogu nigdje.

Postoje i drugi razlozi zašto ne mogu naći tim. Jezik, naprimjer. Određene situacije otežavaju stvari. Ljudi me pitaju da li ću trenirati Manchester United. Razumijem engleski, ali mi ne ide tako dobro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Znam da ima trenera koji idu u klubove, a da ne znaju savršeno jezik dotičnog prvenstva, ali ja radim drugačije. Da bismo pobijedili, mnogi elementi moraju ući u igru, govorimo o globalnom kontekstu.

Također, znam šta mi treba da pobijedim i ne odustajem od svojih principa", rekao je Zidane za L'Equipe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi