Uništeno sve što je godinama stvarao: "Slomljeno mi je srce, ali ću javno reći cijelu priču"

Oglasio se Paul Pogba

Uništeno sve što je godinama stvarao: "Slomljeno mi je srce, ali ću javno reći cijelu priču"

E. Čaušević

Italijanski sud jučer je potvrdio da je Paul Pogba kažnjen na četiri godine neigranja fudbala jer je prošle godine pao na doping testu, a sada se šokirani francuski fudbaler oglasio nakon svega.

Pogba je pao na doping testiranju prošlog avgusta nakon što je testiran poslije utakmice s Udineseom, te mu je u krvi pronađena nedozvoljena supstanca tostesteron.

Francuski veznjak tada je tvrdio da mu nije jasno kako je pao na testu jer uopšte ne koristi zabranjene supstance i tražio je da ga ponovo testiraju što je i učinjeno, ali je Pogba pao i na tom testu.

Nakon toga sud u Italiji pokrenuo je istragu i jučer je saopšteno da je Pogba kažnjen s četiri godine neigranja fudbala zbog kršenja pravila.

Pogba se nakon svega odlučio oglasiti i ne krije koliko je šokiran odlukom da bude suspendovan i i dalje tvrdi da on uopšte nije kriv. Njegova odbrana se fokusirala na to da Pogba nije svojom voljom unosio zabranjene supstance i da za iste nije ni znao, ali taj dokaz je odbijen.

Oglasi

"Tužan sam, šokiran i slomljeno mi je srce jer mi je oduzeto sve što sam godinama gradio u svojoj karijeri. Ova odluka nije smjela biti ovakva. Kada budem slobodan i bude mi dozvoljeno da pričam onda ću da javno kažem cijelu priču", rekao je Pogba i nastavio.

"Nikada nisam na svoju ruku ili znao da uzimam supstance koje su zabranjene i krše anti-doping pravila. Kao profesionalac nikada ne bih se služio tim stvarima da poboljšam svoju igru i ne bih varao kolege sportiste i navijače, te timove u kojima sam igrao ili protiv njih".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba je poručio da će njegov advokatski tim uložiti žalbu u narednim danima i tražiti ukidanje ili barem smanjenje kazne.

Nakon što suspenzija istekne Pogba će imati već 35 godina i upitno je da li će se više ikada vratiti na fudbalski teren kao profesionalac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
John elkan vlasnik Juventusa je prvo namjestio suspenziju svom klubu, time se rjesio svog tecica adree anjelija, pa onda i namjestio ovo pogbi. Pitate se zašto? Zato sto ne voli Juventus, nikad ga nije ni volio. Pare, ljudi, pare! Pola milijarde je klub u dugu, on te pare ne da! Isto nam je ovo on uradio i 2006, zato ja ne mrzim inter, jer nije nas moratti izbacio, nas je prodao nas vlasnik evo drugi put!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi