Golmanu nije bilo jasno šta radi Mitrović, Srbin "prošetao" do lopte, a onda spasa nije bilo

Igra u životnoj formi u dresu Al Hilala

Golmanu nije bilo jasno šta radi Mitrović, Srbin "prošetao" do lopte, a onda spasa nije bilo

Endin Čaušević

Al Hilal je večeras na svom terenu pobijedi Al Raed sa 3:1 u okviru 20. kola saudijske Premier lige, a još jednu maestralnu partiju odigrao je Aleksandar Mitrović. Srbijanski napadač zabio je dva gola, a posebno je zanimljiv onaj kojeg je postigao iz penala.

Al Hilal je nastavio sa sjanim igrama i u drugom dijelu prvenstva i korača prema tituli prvaka Saudijske Arabije jer ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Al Nassr koji im je jedini ozbiljan rival ove sezone.

Ekipa koju predvodi fantastični Aleksandar Mitrović i večeras je upisala nova tri boda i to protiv Al Raeda kojeg je Al Hilal pobijedio sa 3:1.

Da igra u životnoj formi Mitrović je demonstrirao i na večerašnjem meču jer je srbijanski reprezentativac uspio postići dva pogotka.

Srbin je na scenu stupio već u trećoj minuti meča kada je doveo Al Hilal u vodstvo od 1:0, a svoj drugi gol na utakmici postigao je u 29. minuti.

Oglasi

Tada je Al Hilal uspio da izbori penal, a upravo je Mitrović bio taj koji je namjestio loptu na bijelu tačku, te je uspio da pogodi za 2:0 i novo slavlje na tribinama navijača domaćeg tima.

No, ono što se našlo u centru pažnje je zalet koji je Mitrović demonstrirao kod ovog penala. Srbijanski napadač nije ni potrčao kod zaleta i laganim korakom je išao do lopte koju je uspio da pošalje u mrežu.

Golman Al Raeda čekao je do zadnjeg trenutka kako bi pokušao pročitati Mitrovića i odbraniti mu udarac, ali to nije uspio.

Interesantan zalet srbijanskog napadača i pogodak s bijele tačke možete pogledati na OVOM LINKU.

Treći pogodak za Al Hilal početkom drugog poluvremena postigao je Koulibaly, dok je Sayoud u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 3:1.

Mitrović igra u zaista nevjerovatnoj formi jer je u prvenstvu na 18 utakmica zabio čak 19 golova. Ukupno je za Al Hilal na 29 mečeva postigao 28 golova i dodao pet asistencija što je fantastičan učinak i pokazao se kao najveće pojačanje ljetnog prelaznog roka.

Top Komentari

USABIH
Koji naslov hahaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi