Grbavica će krcata dočekati sutrašnji sarajevski derbi.

Stadion će biti dupke pun

I treći dan prodaje red na Grbavici ogroman: Vlada veliki interes za meč Željezničar - Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Sutra se, 3. marta 2024. godine, igra sarajevski derbi na Grbavici. Interes je ogroman, što dokazuju i veliki redovi na Grbavici treći dan prodaje karata.

FK Željezničar je prije dva dana pustio karte za sarajevski derbi u prodaju. Kao i prethodna dva dana, danas su u prodaji ulaznice samo za aktivne članove, a rano jutros novinar SportSporta bilježi veliki red kod stadiona.

Klub s Grbavice objavio je jučer da je prodato već 71% ulaznica puštenih u prodaju, te da su postale dostupne tribine Jug i Sjever. To ujedno znači da je najveća tribina, Istok, rasprodana.

Podsjetimo, još danas će ulaznice biti u prodaji za članove, a sutra će od 11 sati biti slobodna prodaja na stadiona. Jasno, ako karata ostane nakon današnjeg dana.

I Željezničar i Sarajevo u lošoj formi

Ni jedna ni druga ekipa se ne mogu pohvaliti nekom dobrom formom. Zapravo, zajedno su sarajevski rivali u dva kola odigrana ovog proljeća osvojili samo jedan bod (remi Željezničara protiv Zrinjskog) i postigli samo jedan gol (gol Sarajeva u porazu od Širokog Brijega 1:3).

Čudno je to i za pomisliti, a kamoli napisati, no Željezničar se nalazi u borbi za ostanak u ligi. Sarajevo je i dalje u borbi za Evropu, ali u posljednjih pet ligaških mečeva ima četiri poraza.

Bez obzira na sve to, vlada ogroman interes za utakmicu koja se igra sutra od 18:45 sati, a ne sumnjamo da će i navijači FK Sarajevo doći u maksimalnom mogućem broju na svoj dio tribine Sjever, te da će derbi proteći u vatrenoj atmosferi. 

Prvi ovosezonski derbi igran u oktobru 2023. godine na Koševu u 10. kolu pripao je Sarajevu rezultatom 3:0. Strijelci su bili Hasić, Oliveira i Čataković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što zvuči pomalo nevjerovatno je to da bi sutrašnji derbi FK Željezničar mogao dočekati u zoni ispadanja, na 11. mjestu.

Naime, Plavi imaju 20 bodova i trenutno su deveti. Po bod manje imaju Igman i Tuzla City i ako ovi klubovi danas pobijede protiv Širokog Brijega odnosno Zvijezde 09, Željezničar će pasti na 11. poziciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.