Bez obzira na sve sarajevski derbi je nešto posebno, dokaz je objava FK Željezničar!
Grbavica će po svemu sudeći biti krcata za dva dana kada se igra sarajevski derbi!

Vlada ogroman interes

Bez obzira na sve sarajevski derbi je nešto posebno, dokaz je objava FK Željezničar!

Eldar Ganibegović

Sarajevski derbi je definitivno najveća utakmica u Bosni i Hercegovini. Dokazuje se to i sada kada, bez obzira na jako lošu formu obje ekipe, vlada veliki interes navijača.

Trećeg marta 2024. godine se od 18:45 sati na Grbavici u okviru 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sastaju ljuti rivali, Željezničar i Sarajevo.

Ni jedna ni druga ekipa se ne mogu pohvaliti nekom formom. Zapravo, zajedno su sarajevski rivali u dva kola odigrana ovog proljeća osvojili samo jedan bod (remi Željezničara protiv Zrinjskog) i postigli samo jedan gol (gol Sarajeva u porazu od Širokog Brijega 1:3).

Čudno je to i za pomisliti, a kamoli napisati, no Željezničar se nalazi u borbi za ostanak u ligi. Sarajevo je i dalje u borbi za Evropu, ali u posljednjih pet ligaških mečeva ima četiri poraza.

Bez obzira na sve to, vlada ogroman interes za utakmicu koja se igra za dva dana. Dokaz je to i objava FK Željezničar.

FK Željezničar: Prodato 71% ulaznica za derbi s FK Sarajevo

Prije nekoliko minuta na zvaničnoj Facebook stranici FK Željezničar objavljeno je kako je rasprodato već 71% od ukupnog broja karata koje su puštene u prodaju.

Oglasi

Podsjetimo, prodaja je krenula juče i trajat će sve do sutra za aktivne članove, a ako karata ostane, biti će u prodaji na dan utakmice od 11 sati ispred stadiona Grbavica.

"Nakon drugog dana prodato je 71% ulaznica za gradski derbi sa Sarajevom.

Prodaja za aktivne članove nastavlja se sutra od 9:30 - 17:30 u Shopu FK Željezničar. U prodaji su ostale ulaznice za južnu i sjevernu tribinu.

Aktivni član može kupiti maksimalno dvije ulaznice.

Cijene ulaznica za aktivne članove: Jug - 5 KM, Sjever - 10 KM", objavio je FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon drugog dana prodato je 71% ulaznica za gradski derbi sa Sarajevom. 🔵⚪ Prodaja za aktivne članove nastavlja se...

Posted by FK Željezničar on Friday, March 1, 2024

Iz objave sarajevskih Plavih jasno je da je najveća tribina stadiona Grbavica, tribina Istok, već rasprodana, te da će biti puna. Ne sumnjamo da će i navijači Sarajeva doći u maksimalnom mogućem broju na dio sjeverne tribine predviđen za gostujuće navijače, te da ćemo gledati derbi u sjajnoj atmosferi. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ono kad ti dolazi najveci klub u drzavi.
4 1
user1708890612
Derbi - derbija u BiH. Dođe na derbiju gledaoca kao nekom premijerligasu tokom cijele sezone. Ipak je to praznik fudbala u BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi