FK Željezničar bi sarajevski derbi mogao dočekati na poziciji koja vodi u niži rang!
Danas na programu tri utakmice 21. kola WWin lige BiH, igra se u Konjicu, Tuzli i Modriči.

Sve će zavisiti od današnjih utakmica

FK Željezničar bi sarajevski derbi mogao dočekati na poziciji koja vodi u niži rang!

Eldar Ganibegović

Nastavlja se WWin liga Bosne i Hercegovine. Danas su na programu tri utakmice 21. kola. 

Od 13 sati pratiti ćemo dvije utakmice. U Konjicu Igman dočekuje Široki Brijeg, dok će Tuzla City na Tušnju biti domaćin Zvijezdi 09.

Igmanu "gori". Tim iz Konjica je s 19 bodova 11. na tabeli odnosno u zoni ispadanja, a u proljetnom dijelu sezone doživio je tri poraza, prvo u Kupu od Sloge, a onda u ligi od GOŠK-a i Zrinjskog.

S druge strane Široki Brijeg je izbacio Stupčanicu u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a onda je slavio protiv Sarajeva i Željezničara, te iz sjene vreba pozicije koje vode u Evropu.

Što se tiče Tuzla Cityja i Zvijezde 09, duel dvije ekipe koje se bore za ostanak. City ima 19 bodova koliko i Igman i nalazi se na 10. poziciji, dok je Zvijezda s 14 bodova posljednja, no nakon tri vezana trijumfa na domaćem terenu sada ponovo sanja ostanak u ligi.

Oglasi

U današnjem programu pratit ćemo još duel Sloge Meridian i Zrinjskog. Ta utakmica na rasporedu je od 16 sati.

Zrinjski je s 42 boda drugi na tabeli. Ima sedam bodova manje od Borca i u Mostaru sigurno još uvijek sanjaju odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

S druge strane, Sloga je pravi hit. Dobojski tim je na petom mjestu s 31 bodom i u ozbiljnoj je borbi za Evropu, naročito nakon tri vezana remija Veleža koji je treći, te četiri poraza u posljednjih pet utakmica FK Sarajevo.

Sutra se od 18:45 na Grbavici igra sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva. Zanimljivo, Željezničar bi ga mogao dočekati u zoni ispadanja.

Matematika je jasna - ako Igman i City danas slave pobjede, Željezničar koji ima 20 bodova na devetom mjestu pasti će dvije pozicije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

WWin liga BiH, 21. kolo:

Igman - Široki Brijeg (13:00)
Tuzla City - Zvijezda 09 (13:00)
Sloga Meridian - Zrinjski (16:00)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Idemo mitomane poslati gdje pripadaju vec duzi niz godina!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi