Nevjerovatna odbrana

Čudo nad čudima golmana Bayerna: Neuer pokazao zašto je i dalje među najboljim na svijetu

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna sinoć su ponovo razočarali svoje navijače jer su osvojili samo bod na gostovanju kod Freiburga (2:2) u meču 24. kola Bundeslige. U centru pažnje našao se Manuel Neuer koji je nestvarnom odbranom pokazao zbog čega je još uvijek među najboljim golmanima na svijetu.

Sinoćnje gostovanje u Freiburgu pokazalo je da se Bayern zaista nalazi u velikoj rezultatskoj krizi jer izabranici Thomasa Tuchela uopšte nisu oduševili u sinoćnjem meču koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Freiburg je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti kada je fantastičan gol za 1:0 zabio Gunter s vrha kaznenog prostora.

Bayern je uspio do kraja prvog dijela da poravna na 1:1. Igrala se 35. minuta kada je Tel savladao golmana domaćih i vratio goste u život. Sredinom drugog dijela gosti su uspjeli da dođu do preokreta.

Ovaj put u centru pažnje bio je Jamal Musiala koji pogađa za vodstvo Bayerna od 2:1, ali samo desetak minuta kasnije Holer zabija gol za konačnih 2:2.

Iako je primio dva gola sinoć je Manuel Neuer bio vjerovatno ponajbolji pojedinac u ekipi Bayerna jer je svojim odbranama spasio svoju ekipu nekoliko puta.

Posebno se ističe odbrana koju smo vidjeli u 12. minuti prije nego što je Freiburg zabio pogodak za 1:0.

Tada je Neuer na nestvaran način zaustavio udarac Sallaija koji je bio u petercu Bayerna i sjajno je šutirao glavom, no golman gostiju nekako je to odbranio i pokazao da je i dalje među najboljim golmanima svijeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, o toj Neuerovoj odbrani sinoć se nije pričalo jer samo desetak sekundi kasnije Gunter je uspio da zabije golčinu za 1:0 i baci u drugi plan čudesnu intervenciju golmana Bayerna.

Iako se nalazi na zalasku karijere Neuer je pokazao da se na njega može još uvijek računati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.