Thomas Tuchel lako našao krivca za neuspjeh, navijači Bayerna se smiju: "On je to zaista rekao?"

Iskusni stručnjak imao novu epizodu izgovora

Thomas Tuchel lako našao krivca za neuspjeh, navijači Bayerna se smiju: "On je to zaista rekao?"

M. Šljivak

Minhenski Bayern napravio je večeras još jedan korak unazad kada je borba za titulu u Bundesligi u pitanju. Bavarci su ostali bez pobjede u Freiburgu (2:2), a očekivano navijači kao najodgovornijeg vide trenera Thomasa Tuchela i njegovu kukavičku taktiku u finišu utakmice.

Navijači Bayerna neće po dobrom pamtiti Thomasa Tuchela. Ovaj stručnjak ih vodi u jednoj zaista katastrofalnoj sezoni u kojoj će, po svemu sudeći, Bavarci ostati bez trofeja.

Iz Kupa su odavno ispali, Bundesliga im izmiče iz ruku, Liga prvaka izgleda kao nedostižan san, a nakon večerašnjeg meča protiv Freiburga jasno je da Tuchel nije čovjek za klupu najvećeg njemačkog kluba.

Za neuspjeh je ponovo okrivio igrače. Tvrdi da su bili nedisciplinovani u većem dijelu meča.

"Nismo igrali dobro u prvih pola sata. Zasluženo smo gubili. Potom smo imali dobru reakciju, odigrali jako dobro drugo poluvrijeme, stvorili dosta šansi, no nagrada nije došla."

Oglasi

"Na kraju jedno dobro poluvrijeme nije dovoljno za pobjedu. Tih prvih pola sata odigrali smo s dosta nediscipline, izmišljali smo stvari, igrači nisu znali na kojim su pozicijama."

Potom je Tuchel rekao rečenicu zbog koje mu se smiju i navijači Bayerna. Ne mogu da vjeruju šta je čovjek izgovorio.

"Na kraju nismo pobijedili zbog sretnog gola kojeg smo primili", dodao je Tuchel zbog kojeg je postao predmet ismijavanja među vlastitim navijačima. Usput je dodao:

"Bili smo suviše nedisciplinovani, gubili smo lopte i davali im šansu za kontre. Radili smo stvari koje nikad nismo trenirali. Ne znam šta da vam kažem više. Ne vjerujem da je ovo stvar volje već čista nedisciplina", istakao je trener Bayerna.

Oglasi

Reakcija navijača o njegovoj izjavi dovoljno govori. Oni bi najradije da Tuchel već sutra ode iz kluba.

"Je li realno da je rekao da nismo dobili meč jer protivnik sretno zabio gol?", pitaju se navijači bavarskog velikana.

Dosta njih na društvenim mrežama već traži odlazak 51-godišnjeg trenera. Smatraju da se sezona još uvijek može spasiti ako na klupu dođe pravi čovjek.

Bayern je s Tuchelom dogovorio rastanak na kraju sezone. Rukovodstvo tima u pregovorima je s kandidatima, a svi bi najradnije u Minhenu vidjeli Xabija Alonsa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Spremni su Bavarci isplatiti ogromnu odštetu Bayeru iz Leverkusena za španskog stručnjaka. Svi su uvjereni da je on pravi čovjek za Bayern i vidjet ćemo hoće li on zaista preuzeti najveći njemački klub.

Do tada će navijači Bayerna, po svemu sudeći, morati da trpe Tuchela. Teško da će otići prije kraja sezone i patnja ovog giganta se nastavlja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti